FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Kratki pregled

Čeka nas spektakularna UFC godina: Početak nije mogao biti bolji, bit će puno sjajnih borbi

U 2023. godini UFC sprema veliki broj spektakularnih borbi.

Ovako izgleda prvi UFC-ov trailer za prvu veliku priredbu ove godine. 21. siječnja u Rio de Janeiru čeka nas dvoboj dvoje Brazilaca protiv Amerikanca i Meksikanca za dva naslova prvaka.

Glover Teixeira borit će se protiv Amerikanca Jamahala Hilla za titulu u poluteškoj kategoriji. Teixeira ima već 43 godine, ali još uvijek je jedan od najboljih!

A povijesnu kvadrilogiju, odnosno čak četiri međusobna okršaja, kompletirat će Deiveson Figueiredo i Meksikanac Brandon Moreno. Ulog je titula u kategoriji muha! A dosadašnji omjer po jedna pobjeda za svakog i jedna neriješena borba.

"To su bile fenomenalne borbe, vidjet ćemo kako će ići ovaj put. Nemam favorita, radi se o malim nijansama", kazao je stručni komentator Nove TV Zelg Galešić.

A nakon tako sjajnog starta 2023. godine, veljača nam donosi nešto što do sada nije viđeno.

Sudar između prvog i drugog na apsolutnoj ljestvici najboljih, Alexandera Volkanovskog i Islama Mahačeva, za ujedinjenje naslova! Volkanovski je nedodirljivi vladar kategorije pero.

"Volkanovnski je očistio kategoriju, nema koga nije pobijedio. Prošetao se kroz te legitimne izazivače, njega se nešto pita i mislim da je s punim pravom novi izazivač", tvrdi Galešić.

Mahačev je odnedavno prvak, vjerojatno najjače, lake kategorije. Volkanovski se diže u laku kategoriju, i napada Mahačeva na njegovom terenu. Zaista: neviđeni spektakl.

Nakon što završi UFC-ova veljača, stiže ožujak koji još nije službeno definiran. Međutim, tu nam se smiješi nešto što se čeka doslovno godinama: konačan povratak velikog Jona Jonesa, i njegov napad na tešku kategoriju, odnosno strašnog prvaka Francisa Ngannoua!

"Nemamo još ništa definirano, ali nadam se da će se to dogoditi".

Bude li taj meč i službeno dogovoren, to bi značilo da je u dugačkim pregovorima, na kraju zaobiđen Stipe Miočić! On danas ima punih 40 godina, a uskoro će biti pune dvije godine da se nije borio! Završni čin njegove fantastične karijere tako bi i dalje ostao - prava misterija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider