FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NA PROGRAMU UFC 288

Čeka nas čudesna UFC godina: Vraća se i "kralj cringea", borit će se za titulu koju je napustio

Službeno je potvrđen povratak Henryja Cejuda u UFC-ovo borilište, i to borbom protiv prvaka bantam-kategorije.

Henry Cejudo (Foto: Profimedia)

Sve se čini kako će ljubitelji slobodne borbe ove godine imati jako puno materijala za uživanje u borbama najboljih na svijetu. Nakon što ćemo već za manje od dva tjedna pratiti povratak Jona Jonesa, a onda kasnije i Conora McGregora, još jedan veliki borac najavio je svoj povratak.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Ono što se već duže vremena šuška sad je i potvrđeno. U borilište se vraća bivši dvostruki prvak Henry Cejudo. Samoprozvani "Triple C", što bi bila kratica za trostruki prvak (trećim naslovom smatra olimpijsko zlato iz Pekinga) borit će se za titulu koju je 2020. godine, kao prvak napustio.

Riječ je o borbi za titulu bantam-kategorije, gdje ga čeka sudar s Aljamainom Sterlingom.

Zasnovao obitelj i sad se vraća

36-godišnji Cejudo (16-2, 10-2 UFC) umirovio se u ljeto 2020. godine, kad je obranio titulu savladavši Dominicka Cruza. Otkrio je kako to radi jer želi zasnovati obitelj. U međuvremenu je to napravio, oženio se te postao otac, ali i uspješan MMA trener, između ostalog i Jonu Jonesu. No zov borilišta bio je jači od njega.

Pobjeda Cejuda protiv Dominicka Cruza

Pokušat će još jednom u svoje vlasništvo donijeti titulu koju je osvojio u ljeto 2019. godine te spomenuti jedan put obranio. Prije toga bio je prvak muha-kategorije, i to kao čovjek koji je detronizirao velikog Demetriousa Johnsona.

Osim kao sjajan borac, Cejudo je poznat i po svom cringe ponašanju, odnosno po podosta bizarnim izjavama ili performansima. Zbog svega toga je i neslužbeno prozvan UFC-ovim kraljem cringea, a on je taj naziv sa zadovoljstvom prihvatio.

Sterling sa zadovoljstvom dočekao borbu

Tri godine mlađem Sterlingu (22-3, 15-3 UFC) ovo će biti treća obrana titule. Nakon kontroverzne pobjede nad Petrom Yanom Rusa je čisto savladao u revanšu, a nakon toga je riješio i TJ-a Dillashawa.

Pobjeda Sterlinga protiv Dillashawa

Njih dvojica trebali bi predvoditi UFC 288 priredbu, koja će se održati u 6. svibnja ove godine. Za tu priredbu najavljen je i još jedan fantastičan okršaj, u kojem će se Charles Oliveira i Beneil Dariush obračunati za poziciju izazivača lake kategorije. Lokacija još nije poznata, ali očekuje se nakon što UFC službeno potvrdi borbu Cejuda i Sterlinga.

UFC i ove godine možete pratiti u programu gol.hr-a, a idući prijenos na rasporedu čeka nas već u ranim jutarnjim satima nedjelje 5. ožujka. Za titulu teške kategorije borit će se Jon Jones i Ciryl Gane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider