FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zatvorio mu oko

Canelo Alvarez pobijedio Saundersa pred rekordnim brojem gledatelja: Meksikanac isprebijao Britanca i nanio mu prvi poraz u karijeri

Veliki meč Alvarez - Saunders održan je na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu, i to pred više od 73 tisuće ljudi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meksikanac Canelo Alvarez (56-1-2) pobijedio je Britanca Billyja Joea Saundersa (30-1) tehničkim nokautom i objedinio je naslove svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji, prema WBA, WBC i WBO verzijama. Saundersu je to bio prvi poraz u karijeri.

Meč je održan na stadionu Dallas Cowboysa, u Arlingtonu i to pred više od 73 tisuće ljudi. Time je oboren rekord posjećenosti jednog boksačkog meča u zatvorenom prostoru.

Dosadašnji rekord držala je borba Muhammada Alija i Leona Spinksa sa 63 tisuće gledatelja, a koja je održana 1978. godine u New Orleansu. Ujedno je to bilo najveće okupljanje u SAD-u od početka koronakrize.

Borba je prekinuta između osme i devete runde jer Saunders nije mogao nastaviti meč zbog prevelike otekline na desnom oku. Alvarez je uvjerljivije otvorio meč, no Saunders je počeo dobro parirati nakon treće runde.

Meksikanac je u sedmoj i osmoj rundi pojačao tempo, zadao je Britancu nekoliko teških udaraca i praktički je prisilo njegove trenere da na odmoru zaključe kako je daljnji otpor besmislen i opasan za njihova borca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider