FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''bilo je komično''

Bilo je toliko krvi da nisu mogli nastaviti: Sudac priznao da nikad nije vidio tako nešto

U Londonu se proteklog vikenda dogodila jedna od najkrvavijih borbi u modernoj povijesti slobodne borbe.

Ross Houston i Nicolas Dalby (Screenshot)

Na 106. izdanju Cage Warriors večeri u Londonu gledatelji su mogli vidjeti jednu od najkrvavijih borbi uopće. Toliko krvavu da je sudac jednostavno prekinuo meč na večeri ''Night of Champions''.

Glavna borba večeri bila je između Rossa Houstona i Nicolasa Dalbyja i uistinu je opravdala sva očekivanja engleske publike. Završila je prekidom u trećoj rundi rezultatom ''no contest'', a razlog je velika količina krvi u kavezu.

Houston i Dalby borili su se za ujedinjenje titula u velter-kategoriji, no na kraju su mogli tek dogovoriti revanš jer ovaj put pobjednika nije bilo. Obojica su završila na ogradi pred oduševljenom publikom.

Krvi je bilo posvuda, prvo iz Dalbyjeve arkade, a potom iz Houstonova nosa koji je bio slomljen. Sudac Marc Goddard jednostavno je prekinuo meč te je nakon toga opisao zašto je donio takvu odluku.

''Sredinom treće runde primijetio sam da borcima zbog količine krvi postaje teško držati poziciju na podlozi. Pozvao sam liječnika i on je rekao kako je u toj fazi još uvijek bilo sigurno nastaviti borbu. Kada sam posljednji put zaustavio borbu, vidio sam da je Ross imao rupu na vrhu nosa koji je bio teško slomljen. Kada je bio na leđima, krv mu je išla u oči, gutao je krv, aspirirao je krv. Nije samo gutao krv, već ju je udisao kroz pluća. Nicholas je bio na njemu, a on je bio teško posječen. Sve je bilo užasno sklisko'', rekao je sudac za MMA Fighting, prenosi Fightsite.

Jones udara Santosa (Foto: AFP) Neviđeni UFC spektakl: Jones jedva obranio naslov prvaka, Nunes uvjerljiva, Masvidal "ukrao" večer! divider

Ovi ratnici iako teže ozlijeđeni nisu željeli odustati od borbe, pa je sudac odlučio prekinuti doslovno krvoproliće.

"Razlog zbog kojeg sam prekinuo meč jest taj što su oba borca imala nepravednu prednost. Jedan je teško krvario i mogao sam prekinuti meč u korist drugoga. Obojica su teško krvarila. Bilo je gotovo pa komično. Ja sam se umalo poskliznuo. Mogao sam slomiti gležanj. Ne bi me bilo briga da jesam, ali stalo mi je da se to ne dogodi borcima'', pojasnio je sudac.
 


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider