FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dana white mora reagirati

Habib zaprijetio UFC-u, borci na njegovoj strani: Slavni reper nudi mu milijune za transfer

U sukob UFC-a i Nurmagomedova ubacila se i treća strana.

Habib Nurmagomedov (Foto: AFP) (Foto: Afp)

UFC-ov prvak Habib Nurmagomedov zaprijetio je UFC-u da će napustiti organizaciju ako otpuste njegova timskog kolegu Zubairu Tuhugova. On se našao u središtu skandala nakon kaosa na UFC-u 229, netom nakon što je Nurmagomedov obranio naslov prvaka ugušivši Conora McGregora.

"Želim se obratiti UFC-u. Zašto niste otpustili nikoga iz Conorove momčadi nakon što su napali autobus u Brooklynu i ozlijedili nekoliko ljudi? Mogli su ubiti nekoga tog dana! Zašto nitko ništa ne govori o njegovom vrijeđanju moje domovine, religije, nacije i obitelji?

Ako ga otpustite, onda trebate znati da gubite i mene. Mi nikada ne okrećemo leđa svojoj braći u Rusiji. Ako ga otpustite, pošaljite mi moje raskinute ugovore.

I još nešto, slobodno zadržite novac koji sam zaradio. Vidim da ste prilično zauzeti s tim. Nadam se da vam neće zapeti u grlu. Uvijek smo branili našu čast i to je najvažnija stvar u životu. Namjeravamo ići do kraja", piše u dijelovima poruke koju je Habib poslao na društvenim mrežama.

''Habib je dagestanski gangster broj 1''

Komentara na njegovu objavu nije nedostajalo, a mnogi su borci stali na njegovu stranu, prenosi Fightsite.

Daniel Cormier: “Habib je dagestanski gangster broj 1. On je pravi čovjek. Dana White, daj Zubairi i Lobovu da se tuku. Ovo je bilo sjajno od Habiba!”

Josh Thompson: “Šahovski potez Habiba, sada je lopta u tvojoj polovici…”

Nate Diaz: “Dana White, daj tom bedastom Habibovom prijatelju da ostane u UFC-u. Bolje otpusti mene! To bi bilo poštenije…”

Artem Lobov: “Dana, ne daj da Tuhugov ne bude kažnjen. Dopusti mu povratak u oktogon!”

Chuck Liddell: “Ovo su riječi istinskog šampiona. Ovdje se ne radi o novcu. Ovdje se radi o principu. Zvuči ludo, ali nekada u životu ne možete pregovarati oko nekih stvari. Tako je i kod mene…”

Leslie Smith: “Borci koji stanu moljakati novce i prilike u tom trenutku shvate da su oni ti koji imaju moć, a ne UFC. Ima i drugih promocija, drugih sportova, drugih prilika…”

Ian McCall: “Habib ima odlične argumente. Dobro odigrano gospodine… Zašto nitko nije dobio otkaz od ljudi koji su napali autobus?”

50 Cent ponudio dva milijuna dolara

U priču oko Habibova ultimatuma UFC-u uključio se i slavni reper 50 Cent, poslovni partner konkurentske organizacije Bellatora. On je na društvenim mrežama ponudio Nurmagomedovu transfer u Bellator za dva milijuna dolara, prenosi Fightiste.

“Mislim da nije ispravno to što UFC čini Habibu, istu stvar nisu napravili s McGregorom. Ja ću mu platiti dva milijuna dolara u gotovini danas ako se dođe boriti za mene u Bellator”, stoji u objavi na Twitter računu 50 Centa.

50 Cent, pravim imenom Curtis Jackson, zapravo govori o Habibovu honoraru s UFC-a 229 čiju je isplatu blokirala Atletska komisija Nevade zbog incidenta kojeg je UFC-ov prvak lake kategorije zakuhao nakon što je obranio pojas protiv Conora McGregora prošlog vikenda u Las Vegasu.

Komisija je do daljnjeg zadržala Habibov honorar dok su McGregoru isplatiti njegova tri milijuna iako je Irac također sudjelovao u masovnoj tučnjavi.

Habib je uskoro odgovorio 50 Centu, napisavši da je ''pravi čovjek'' i da mu ''pošalje svoju lokaciju'', a pozvao ga je i u posjet Dagestanu. 50 Cent je uzvratio rekavši kako će se on pozabaviti Danom Whiteom i njegovim ugovorom te da je i Zubaira dobrodošao u Bellator. White će nakon ovoga svakako morati brzo reagirati jer bi se moglo dogoditi da njegova promocija ostane bez trenutno ponajveće zvijezde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider