FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
već je toliko prošlo

VIDEO Borba Minotaura i Boba Sappa na najposjećenijem MMA spektaklu u povijesti gdje je slavio Cro Cop

UFC je objavio snimku borbe između Minotaura i Boba Sappa od prije 20 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nešto manje od 20 godina gledali smo spektakularni okršaj između Antonija Rodriga Nogueire i Boba Sappa. UFC je objavio snimku te borbe koja se održala na Pride Shockwave večeri 2002. godine koju su činili Pride i K-1, a koja je održana na nacionalnom stadionu u Tokiju.

Organizatori su tvrdili kako je na stadionu bilo više od 90 tisuća ljudi, dok su neke realnije brojke govorile kako je borbe gledalo oko 70 tisuća navijača. Do danas je taj spektakl ostao zapamćen kao najposjećeniji MMA event u povijesti.

Zanimljivo, na tom je spektaklu Cro Cop tehničkim nokautom svladao japansku legendu Kazushija Sakurabu.

Minotauro je tada pobijedio Sappa polugom na ruci u drugoj rundi i preživio neke žestoke napade bivšeg NFL zvijezde koja je zbog svojih fizičkih predispozicija napravila strelovit uspon u svijetu slobodne borbe.

Nije to bio onaj Sapp kojem smo se smijali posljednjih godina već jedna od legendi Pridea. Mintauro je pak nešto manje od godinu dana ranije osvojio prvi pojas teškaškog prvaka u Prideu uopće. Izgubio ga je godinu dana kasnije, 2003. godine od novog najboljeg teškaša tih godina, Fedora Emalianenka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider