FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VELIKI SPORTSKI DOGAĐAJ

Boksački spektakl u siječnju u Zagrebu: Nastupaju velike tri hrvatske zvijezde, uz nekoliko borbi za titule

13. siječnja iduće godine Zagreb će ugostiti IBA Champions Night priredbu.

Marko Milun (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Internacionalna boksačka organizacija, IBA, krajem prošle godine pokrenula je seriju priredbi pod imenom IBA Champions Night.

Radi se o priredbama na kojima nastupaju najbolji amaterski boksači svijeta, uz priliku da osvoje IBA svjetsku ili kontinentalnu titulu, ali i da zarade puno više nego što mogu na normalnim prvenstvima.

Dosad održano sedam priredbi u najvećim boksačkim gradovima svijeta

Zasad se to pokazalo sjajnim receptom te je održano sedam priredbi u različitim dijelovima svijeta (Abu Dhabi, Pariz, Monte Carlo...). Osma je planirana za idući mjesec u Dubaiju, dok će devetu ugostiti Zagreb.

„Izabrali smo Zagreb za domaćina IBA Champions’ Night prvenstveno zbog toga jer Hrvatski boksački savez odlično radi na razvoju i podizanju boksačkog sporta. Hrvatskoj smo zbog toga i dodijelili organizaciju Svjetskog prvenstva za mlađe seniore 2024. godine. Vjerujemo da ćemo time pomoći promociji boksa u Hrvatskoj, očekujemo punu dvoranu i veliko zanimanje publike kako bi podržali svoje boksače, a i vidjeli uživo druge vrhunske svjetske boksače, osvajače najsjajnijih odličja", rekao je IBA-in direktor Marko Petrič, a prenose stranice Hrvatskog boksačkog saveza.

Trojica hrvatskih boksača bit će zvijezde programa

Petrič je potvrdio i kako će na priredbu nastupiti tri hrvatska boksača. Gabrijel Veočić, naš najveći talent, koji će nastupiti iduće godine na Olimpijskim igrama, na svoja prva dva svjetska prvenstva dogurao je do četvrtfinala, a osvojio je i europsko srebro. On je već nastupio na jednoj IBA Champions Night priredbi, u Parizu je poražen od Nizozemca Grabusa Krausa.

Nastupit će i Marko Milun, koji je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi. Nekad ogromni potencijal imao je par godina za zaborav, no ove godine boksa bolje nego ikad. I on je već nastupao na IBA-inoj priredbi, u Monte Carlu je savladao svjetskog viceprvaka, Kubanca Fernanda Arzolu Lopeza.

Osim Miluna, priliku bi trebao dobiti još jedan teškaš, Osječanin Luka Pratljačić, za kojeg se nadamo da je napokon zaliječio sve ozljede te da će potvrditi svoj ogromni potencijal.

Potvrdio je Petrič kako će i nagrade biti velike.

Vidjet ćemo meč za svjetsku titulu i četiri kontinentalne titule

"Novčane nagrade za IBA svjetske titule u 12 rundi donose prvaku 300.000 dolara, a za kontinentalne titule u mečevima od 10 rundi po 150.000 dolara. Ostali mečevi večeri su na šest rundi i kreću se u rasponu do 20.000 dolara do 5.000 dolara", potvrdio je.

A upravo će Zagreb ugostiti jedan meč za svjetsku titulu. Bit će to u kategoriji do 51 kilogram, a borit će se Uzbekistanac Hasanboy Dusmatov, olimpijski i svjetski prvak protiv viceprvaka svijeta, europskog prvaka i zlatnog na Europskim igrama u Krakovu, Francuza Billala Benname.

Zagreb će ugostiti i četiri meča za kontinentalnu titulu, europsku, američku, afričku i azijsku kontinentalnu titulu, a tek ćemo saznati hoće li možda netko od naših boksača nastupiti u takvom meču. 

Uskoro će biti poznato više informacija, uključujući dvoranu koja će ovaj spektakl ugostiti. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider