FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ubrzo revanš?

Sutkinja uništila boksački spektakl godine: Golovkin i Canelo priredili šou!

Pravi boksački spektakl priredili su dvojica najboljih boraca današnjice u srednjoj kategoriji - Gennady Golovkin i Saul Alvarez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boksački meč Gennadyja Golovkina i Saula 'Canela' Alvareza bio je uistinu najbolji boksački okršaj godine! Šteta da je morao zavšiti kontroverznom sudačkom odlukom na štetu kazahstanskog borca.

Trojica sudaca proglasila su meč neriješenim, no više od tog ishoda čudi odluka sutkinje Adalaide Byrd, koja je na svojim karticama bodovala 10 od 12 rundi u korist Canaela. Drugi sudac je sedam rundi dao Golovkinu, a treći ih je podijelio - šest svakome. Neriješeni ishod i nije toliki problem koliko odluka Byrd da je Canelo čisti pobjednik dvoboja, iako velika većina stručnjaka smatra da je Golovkin trebao slaviti u ovom dvoboju.

Byrd je sutkinja koja je i u prošlosti imala nekoliko sličnih viđenja situacije, pa pomalo i čudi da je izabrana da dijeli pravdu na ovako velikom okršaju!

"Evo, ponovno idemo ispočetka. Ove bodovne kartice su presmiješne. Po meni je Golovkin čisti pobjednik. Sviđa mi se kako se Canelo borio. Obojica su pobjednici nakon ove borbe", komentirao je Lennox Lewis, bivši prvak u teškoj kategoriji.

"Nema opravdanja za 118-110 u korist Canela! Zašto suci moraju naš sport spuštati na tako niske grane?", pitao se Audley Harrison.

"Canelo je nestao iz ringa nakon četvrte runde", napisao je nedavno umirovljeni Paulie Malignaggi.

"Većina stručnjaka s kojima sam razgovarao, pa čak i neki meksički navijači, vjeruju da je Golovkin trebao slaviti. On je večeras bio agresivniji borac. To je sveukupni dojam. Alvarez je radio neke dobre stvari, ali ne dovoljno. Bila je to sjajna borba, nakon koje zbog sudačke odluke ostaje gorak okus u ustima", rekao je BBC-jev reporter Ade Adedoyin.

Obojica boraca nisu bili razočarani na kraju dvoboja, te su bili otvoreni za revanš. To će se vjerojatno i dogoditi, jer se vjerojatno nikada u povijesti nije dogodio slučaj da se borci nakon remija ne odluče ponovno naći na borilištu.

Recimo i da su od borbe obojica dobro zaradili. Garantirani iznos koji je Canelo odnio kući bio je pet milijuna dolara, a Golovkin dva manje. Na to još ide udio od prodaje PPV paketa, ulaznica, sponzora itd.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider