FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
4 dana nakon nokauta

Boksački svijet u šoku nakon još jedne tragedije u kojoj je ugašen mladi život: ''Nije trebao boksati''

Boksač Patrick Day umro je u dobi od 27 godina – četiri dana nakon što je zadobio ozljedu mozga u borbi protiv Charlesa Conwella.

Patrick Day (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Američki boksač Patrick Day završio je u komi nakon što ga je u 10. rundi nokautirao Charles Conwell u meču supervelter-kategorije. Nažalost, preminuo je u srijedu od ozljeda mozga.

Javnost je o svemu obavijestio njegov promotor Lou DiBella.

''Bio je sin, brat i dobar prijatelj mnogima. Ljubaznost, pozitivnost i velikodušnost ostavili su trajan dojam kod svih koje je upoznao'', stoji u priopćenju.

Šest godina mlađi i neporaženi sunarodnjak s dva ga je krošea srušio u borbi za titulu USBA-a, a Patrick je pao u nesvijest. U ring su odmah uletjeli liječnici, a dvoranom se prolomio šok i nevjerica.

Nokaut Dominicka Reyesa Jon Jones ima legitimnog izazivača: Neporaženi Reyes munjevito nokautirao bivšeg prvaka divider

Boksački svijet je u šoku. Otišao je još jedan mladi život i podigao svijest o vječnim pitanjima zdravstvene sigurnosti u ringu.

''Patrick Day nije trebao boksati. Potjecao je iz dobre obitelji, bio je pametan, obrazovan, imao je dobre vrijednosti i imao je na raspolaganju druge načine da zaradi za život'', nadodao je DiBella.

Day je pobijedio u 17 od 22 profesionalne borbe, izgubio je četiri meča i jednom remizirao. Njegova smrt nastavak je tragičnih slučajeva u boksu, samo u srpnju ove godine ugašeni su životi Rusa Maksima Dadaševa i Argentinca Huga Santillána zbog ozljeda zadobivenih u ringu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider