FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
TEK osmi u povijesti

Devin Haney slavio u najvećem meču godine i ostvario najveci mogući uspjeh u boksu

Devin Haney postao je prvim neospornim kraljem lake kategorije u protekle 32 godine od Pernella Whitakera 1990.

Devin Haney (Foto: Afp)

Američki 23-godišnji boksač Devin Haney postao je neosporni svjetski prvak u lakoj kategoriji pobijedivši Australca Georgea Kambososa jednoglasnom odlukom sudaca u borbi koja je održana u nedjelju pred 41.129 gledatelja na Docklands stadionu u Melbourneu.

Aktualni prvak po verziji WBC svojom je 28. profesionalnom pobjedom (28-0) preoteo 28-godišnjem Australcu pojaseve svjetskog prvaka po WBA, IBF i WBO verziji te tako postao prvim neospornim kraljem lake kategorije u protekle 32 godine, od Pernella Whitakera koji je to postao 1990.

Trener napao boksača VIDEO Kaos u ringu: Boksački meč završio, trener uletio i počeo tući suparnika svog boksača divider

Tek osmi u povijesti

No, Haney je nadmašio svog prethodnika, jer je prvi u "eri četiri pojasa" (od 2004.) koji je objednio sve naslove i tako stigao u društvo sedmorice bosačkih profesionalaca koji su to uspjeli učiniti prije njega u ostalim težinskim kategorijama. Terence Crawford i Josh Tayloru su to uspjeli napraviti u superlakoj kategoriji, Jermell Charlo u supervelteru, Bernard Hopkins i Jermain Taylor u srednjoj, Saul 'Canelo' Alvarez u supersrednjoj te Oleksandr Usik u poluteškoj kategoriji.

Unatoč glasnoj podršci za njegovog suparnika, Haney je kontrolirao borbu od početka do kraja što se pokazalo i u bodovanju trojice sudaca koji su jednoglasno presudili da je Amerikanac bio bolji: dvojica su bodovala borbu 116-112, a jedan 118-110 u korist američkog boksača.

Kambosos vs. Haney Ovog vikenda očekuje nas za sada najveći ovogodišnji boksački meč divider

Ostvario san

"Ovo je ostvarenje sna. Držao sam se plana. Plan je bio udarati i ne biti udaren, što sam uspio činiti veći dio meča", izjavio je 23-godišnji Haney koji je Georgeu Kambososu nanio prvi profesionalni poraz u njegovoj 21. borbi.

"Ponovit ćemo ovo. Moram uvesti neke nove stvari, ali mislim da je i ova borba bila vrlo neizvjesna", poručio je 28-godišnji Australac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider