FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OVA NE DOLAZI U RINGU

Babić otkrio s kakvom titulom želi dočekati 2024. godinu: "To mi je najveća želja, niti jedna druga titula nije bitna"

Iako ove godine Alen Babić može postati svjetski boksački prvak, postoji nešto što želi još više od toga.

Veliki meč čeka Alena Babića ovog proljeća. Zapravo najveći mogući, onaj u kojem će imati priliku postati svjetski prvak bridger kategorije po WBC-u. 

Za taj meč se već ozbiljno priprema te ima plan osvojiti veliki titulu, onu kakvu Hrvat nije držao još od Mate Parlova.

Obitelj na prvom mjestu

Ipak, kad smo ga u intervjuu pitali koja je titula koju najviše želi, odnosno s kakvom bi volio dočekati 2024. godinu, dobili smo odgovor koji nema veze s onim što radi u ringu.

"Volio bih dočekati 2024. godinu s najvećom titulom, s titulom oca. Želim biti otac i to bi mi bilo najdraže na svijetu, briga me za svaku titulu, bilo me je briga i prije. Volio bih dočekati priliku da osnujem svoju obitelj, to su najvažnije stvari, ovo drugo je sve usputno", rekao je Alen, koji vrlo često spominje svoju obitelj u Rovinju, posebno majku, kao nekoga tko mu je najveći uzor.

On je trenutno na korak do ulaska u bračnu luku, nakon što je poslije meča u kolovozu 2021. godine zaprosio svoju dugogodišnju djevojku Klaru. 

Zdravlje na prvom mjestu

Zaručnica i ja imamo plan, to me gura naprijed, to mi daje volju za životom i za svime. Svakim treningom. Uživam u svakom danu života, a boks mi je to omogućio", rekao je, dodavši što je shvatio da je u životu i karijeri najvažnije:

"Moj status je trenutno savršen. Prošao sam sve najgore i najteže, ali ne bih promijenio ni sekunde. Koliko mi je bilo teško, a bilo mi je jako teško, sad mi je toliko lijepo. Samo da ovo potraje, da me zdravlje posluži, to je najvažnije od svega. Jer ja se moram boriti, moram se tući, svaki centimetar svoga carstva gradim vlastitim rukama. Počeo sam kao stari ljudi govoriti samo neka je zdravlja, shvatio sam koliko je zdravlje bitno."

Ništa manje od toga mu nećemo ni mi poželjeti. Samo neka je zdravlja, ostalo sve će onda napraviti sam, već nam je dokazao da je itekako sposoban.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider