FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
EKSKLUZIVNO ZA GOL.HR

VIDEO Antonio Plazibat za gol.hr: "Ne zamaram se imenom protivnika, cilj je nokautirati ga prvim udarcem"

Antonio Plazibat svoju iduću borbu u promociji Glory Kickboxing odradit će 14. svibnja.

Već pola godine prošlo je od posljednje borbe Antonija Plazibata, one u kojoj je savladao Benjamina Adegbuyija, nakon čega je postao prvi izazivač Gloryjeve ljestvice teške kategorije.

Slijedom toga, očekivalo se kako će iduća borba za 28-godišnjeg Solinjanina biti ona u kojoj će napasti Gloryjeva neprikosnovenog prvaka, Rica Verhoevena, čovjeka koji je svoj naslov već devet puta uspješno obranio.

To se ipak neće dogoditi u ovoj borbi. Antonio će se 14. svibnja boriti protiv Marokanca Tarika Khbabeza, čovjeka kojeg je već jednom savladao. Borba možda nema previše smisla, ali njemu je bilo najvažnije boriti se.

Borba za titulu je na čekanju

"Trebao sam se već u veljači ili ožujku boriti protiv Rica, no on se ozlijedio. Otkazao je zbog ozljede oka, pa je prebačeno za svibanj, da bi ga na kraju Gloryjevi liječnici pregledali i složili se da se on ne može boriti. Posljednje informacije govore da je pitanje hoće li se ove godine uopće boriti", rekao je Plazibat ekskluzivno za naš portal, dodavši nešto o borbi koju će odraditi:

gol expired Napad na titulu će pričekati, Antonija Plazibata čeka borac kojeg je već nokautirao divider

"Meni su ponudili ponovno borbu s Khbabezom. Nema nekog smisla boriti se s njim jer je ispod mene, ali već sam rekao da me rang-ljestvice ne zanimaju. Ako želim biti najbolji, moram sve kad-tad pobijediti."

Plan za borbu zapravo je vrlo jednostavan.

Cilj je pobijediti prvim udarcem

"Cilj ga je pobijediti, po mogućnosti prvim udarcem koji zadam, da on odmah padne na pod. Ako ne bude tako, spreman sam za duže. Nakon te borbe, ako sve bude po planu, u rujnu ili listopadu trebala bi mi uslijediti borba za titulu", objasnio je.

Još je dodatno objasnio zašto prihvaća borbu protiv nekoga koga je prije manje od godinu dana već nokautom savladao. Takvo nešto nije jednostavno nadmašiti.

"Imam 28 godina, svaki dan treniram i bez borbi mi je dosadno. Praktično, ako se ne borim, ne radim svoj posao, ja treniram za ništa. Da su ponudili bilo što, borio bih se. Osim toga, Glory mi je ponudio bolji ugovor, a ja se u konačnici ipak borim za novce. Nisam morao prihvatiti, mogao sam čekati Rica, ali zauzvrat što mi nedostaje motivacije, oni su to nadoknadili novcima."

Nastupat će u studiju bez publike

Borba protiv Khbabeza održat će se u studiju, u poslijepodnevnim satima te bez publike. U pitanju je zapravo mini priredba koju Glory poklanja svojim fanovima koji su imali kupljen prijenos za prethodnu priredbu, Glory 69, koja je prekinuta zbog nereda na tribinama. 

gol expired VIDEO Neviđena ludnica na meču Badr Harija: Pola dvorane se potuklo, nastao stampedo divider

Ono što je bizarno je da se prijenos priredbe neće prodavati, odnosno da pravo gledanja borbe imaju samo oni koji su kupili prošlu priredbu. To je, naravno, izazvalo mali bunt kod brojnih Antonijevih fanova, koji vjerojatno neće moći pogledati borbu.

"Ja se borim taj dan u 3 sata poslijepodne, nije mi drago što je tako. Volio bih da bude publike jer sam četiri posljednje borbe imao na stadionima pred velikom publikom. Volim taj osjećaj i guštam svaki trenutak. Sad ću se boriti u praznom studiju, ali što je, tu je, to je posao i treba ga se odraditi. Iduća priredba će opet biti neka veća", rekao je nešto o tome.

Što je Antonio još rekao o svojem nastupu, kako je vidio kaos u Belgiji kojem je prisustvovao, što misli o odlasku Badra Harija iz tima te kako gleda prema komentarima da je Glory u krizi, možete pogledati u cijelom intervjuu.

Naravno, tu je i pitanje koje njegove fanove uvijek zanima - je li nabacio dodatnu kilažu? Saznajte u videu!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider