FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POVRATAK SREDINOM SVIBNJA

Napad na titulu će pričekati, Antonija Plazibata čeka borac kojeg je već nokautirao

Najbolji hrvatski kickboksač nastupit će na Gloryjevoj "studio priredbi" 14. svibnja.

Antonio Plazibat (Foto: YouTube/Glory)

Sredinom prošlog mjeseca Glory Kickboxing održao je priredbu u belgijskom Hasselu, priredbu koja je završila velikim navijačkim neredima, koji su se pokrenuli između druge i treće runde borbe između Badra Harija i Arkladiusza Wrzoseka. Ista je tada prekinuta te borba nije nastavljena, kao što nije održana niti glavna borba priredbe u kojoj su se trebali sastati Jamal Ben Saddik i Levi Rigters.

Glory se našao u problemima, budući da je veliki broj fanova s plaćenim ulaznicama ostao bez onoga po što su došli, jednako kao i oni koji su kupili prijenos. Umjesto povrata novca, oni su odlučili za iste organizirati program koji će se održati u studiju. Reakcije na to su bile većinom negativne, no Glory od te ideje nije odustao. Sad je taj program i službeno najavljen.

Glory VIDEO Neviđena ludnica na meču Badr Harija: Pola dvorane se potuklo, nastao stampedo divider

Tri borbe iz studija

14. svibnja održat će se tri borbe i to ekskluzivno za spomenute fanove s Glory 80 ulaznicom te one s kupljenim prijenosom. Ali, još zanimljive zvuči podatak da nitko osim njih neće moći kupiti pravo prijenosa niti trenutno postoji bilo kakav način za isto pogledati. I tu dolazimo do dijela koji će izazvati gnjev među naših čitateljima koji prate karijeru Antonija Plazibata.

Naime, upravo je teškaš iz Sinja sudionik jedne od tri borbe koje će se tim putem održati. Glavna će biti za titulu lake kategorije između prvaka Tyjanija Beztatija i izazivača Josha Jaunceya, Plazibat će se boriti protiv Tarika Khbabeza, a tu je i teškaški okršaj Rhysa Brudenella i Tariqa Osara.

Umjesto borbe za titulu, revanš protiv Marokanca

Sam izbor protivnika još je jedan problem u cijeloj priči. Naime, nakon što je savladao Benjamina Adegbuyija, Plazibat je zauzeo poziciju prvog izazivača na ljestvici teškaša. Očekivalo se da bi njegova iduća borba trebala značiti napad na titulu, odnosno na Rica Verhoevena. U suprotnom slučaju, meč protiv još nekog značajnog borca iz vrha.

Umjesto toga, namijenili su mu borca kojeg je već savladao i koji se nalazi na osmom mjestu ljestvice. Realno je zaključiti kako tu nema nikakve logike, no Antonio je očito željan nastupa pa je to prihvatio. Uostalom, više puta je rekao kako borbe neće odbijati i to je sad potvrdio.

Khbabez je inače sjajan borac koji je u Gloryu savladao Levija Rigtersa, da bi onda izgubio borbe od Verhoevena te posljednje od Plazibata, u rujnu prošlo godine. Njegov realan ranking vjerojatno bi trebao biti bolji od spomenutog osmog mjesta.

Borbu velika većina neće moći pogledati

Naravno, i dalje je najveći problem to što se borba, osim ako ste igrom slučaja imali kupljen prijenos Glory 80 priredbe, neće moći pogledati. Time velikim dijelom gubi sam Antonio, ali i svi njegovi fanovi. Ujedno i mi mediji, koji ćemo se morati pokušati nekako snaći. Ne uspijemo li, izvještaj Antonijeve borbe, koja će se ujedno održati u terminu od 15 sati, morat ćemo negdje prepisati. Bizarno.

Glory je jedno vrijeme djelovao kao organizacija koja se posložila. Nažalost, ovo što rade u posljednje vrijeme dokazuje potpuno suprotno. Najveća svjetska kickboxing organizacija kao da je, umjesto da posloži scenu sporta čije borbe organiziraju, zapravo i sama upala u cijeli kaos kakav vlada već godinama. Šteta!

Nadamo se samo da ova Gloryjeva odluka nije konačna te da ćemo Plazibatovu borbu ipak imati priliku pogledati u izravnom prijenosu. Ako Glory ne progleda i to ne napravi, njihova će odluka uistinu biti jedan pravi presedan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider