FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BITKA ZA BRITANIJU

Anthony Joshua prihvatio datum i lokaciju za meč protiv Tysona Furyja

U prosincu bi nas mogao čekati meč između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Anthony Joshua doživio poraz u drugom meču protiv Oleksandra Usyka, čini se da po pitanju svoje marketinške vrijednost ne mora previše brinuti.

To se lako zaključilo već kad prije desetak dana po prvi put dobio izazov od Tysona Furyja, koji je izrazio želju boriti se protiv njega, odnosno otkazati najavljenu mirovinu i ipak braniti svoj WBC pojas prvaka svijeta.

Fury očito nema motivacije boriti se protiv Usyka

Ne treba nas to čuditi, budući da se Fury od početka nadao pobjedi Joshue, nakon čega bi se njih dvojica mogli boriti za naslov apsolutnog prvaka svijeta. No, vrijednost meča i dalje je ogromna pa ne čudi što je on odabrao taj meč umjesto onog protiv Usyka, koji ga očito ne privlači.

Fury je nedugo nakon toga poslao ponudu, u kojoj se nalazila i podjela honorara 60-40 u njegovu korist. Nalazili su se u njoj i datumi te lokacije. 26. studenog u Londonu ili 3. prosinca u Cardiffu.

Spektakl usred Svjetskog nogometnog prvenstva

Sad je Sky Sports prenio informaciju kako su Joshuin menadžment i promotor Matchroom Boxing prihvatili ponuđene uvjete, a Furyjev promotor Frank Warren otkrio je kako će im uskoro doći ugovor. Sve je samo stavljeno pod malu stanku zbog smrti Kraljice Elizabete II.

Datum koji su prihvatili je 3. prosinca. I to bi mogao biti veliki dan za sport u Velikoj Britaniji, budući da će se istog dana odigravati utakmica osmije finala Svjetskog prvenstva u Kataru, u kojoj će nastupiti drugoplasirana momčad skupine B. U istoj se nalaze Engleska, Wales, Iran i SAD.

Naravno, ovdje još ništa nije dogovoreno i štošta se još može promijeniti. Ali, čini se da bi Oleksandr Usyk mogao ostati kratak za priliku boriti se za titulu apsolutnog prvaka, barem ako je u pitanju ova godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider