FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
totalni rat

Ante Delija izgubio u velikom finalu i ostao bez milijun dolara: Primio je čak 235 udaraca

Hrvatski borac Ante Delija izgubio je u finalu PFL turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pravog rata u pet rundi hrvatski borac Ante Delija ostao je jednoglasnom odlukom sudaca bez naslova teškaškog prvaka PFL organizacije.

Novi prvak je Brazilac Bruno Cappelozza, koji je i drugi put na turniru slavio protiv ponajboljeg hrvatskog borca te uzeo milijun dolara, veliku nagradu koju PFL dodjeljuje prvacima.

Teixeira vs Blachowicz VIDEO Glover Teixeira u drugoj rundi ugušio Jana Blachowicza i kao najstariji borac prvi put stavio pojas prvaka divider

Ante je u svibnju iznenađujuće izgubio od Brazilca nakon svega 45 sekundi, no ovaj put je to bio puno izjednačeniji dvoboj. Cappelozza je zbog te prve borbe slovio kao favorit i na kraju je taj epitet i opravdao. Statistika je neumoljiva, Brazilac je pogodio Hrvata 235 puta, dok je Dubrovčanin zadao tek 58 udaraca.

Delija je u prvoj rundi pao na pod nakon pokušaja rušenja i kontre Brazilca. Proveo je u teškoj poziciji cijelu rundu, a izvući se uspio tek na samom kraju.

Lucky punch: Pogledajte veliku najavu UFC 267 spektakla ove subote

Prilika u drugoj rundi

Do najbolje prilike za prekid Delija je stigao u drugoj rundi, kada je srušio protivnika i držao ga u dominantnoj poziciji. Umjesto nastavka ''ground and pounda'' Delija je pokušao jedan zahvat, nakon čega se Bruno Cappelozza izvukao iz neugodne pozicije.

Pokušao je još jednom sličnu stvar Delija u četvrtoj rundi, koju je solidno odradio, ali ona nije bila dovoljna u konačnom zbroju pa mu je u petoj ostalo samo da ide na prekid. Do njega nije došlo jer je Brazilac opet došao do dominantne pozicije i apsolutne kontrole meča do samoga kraja, unatoč pokušajima Hrvata da se izvuče i okrene meč.

Dubrovčanin iza sebe ima dobru godinu. Stigao je do finala nakon što je u polufinalu pobijedio odličnog Rusa Denisa Goltsova i prava je šteta što nije uspio osvetiti poraz od Cappelozze iz prvog kola.

Otvorila se prilika za osvajanje velike nagrade od čak milijun dolara, ali mora se priznati da je Brazilac još jednom bio bolji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider