FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pogledajte stručnu analizu

Šanse Miočića u najvećem meču u povijesti: "Ngannou bi mogao imati velikih problema"

Stipu Miočića očekuje, po riječima Joe Rogana, "najveći teškaški meč u UFC povijesti."

Stipe Miočić i Francis Ngannou (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jezivi nokaut koji već danima puni špice borilačkih emisija o UFC-u impresionirao je i Igora Pokrajca. No naš stručni sukomentator ipak povlači ručnu jer Ngannouov pobjednički niz od šest pobjeda ipak skriva neke upitnike.

"Samo zadnja dva imena na spisku Ngannoua su veći rang boraca, a to su Arlovski i Overeem. Prije toga se borio sa Blaydesom, Henriqueom, Bojanom Mihajlovićem, koji nisu neka klasa'', kaže Pokrajac. 

I dok se čeka i službena potvrda čelništva UFC-a javio se i prvak Stipe Miočić koji je u razgovoru za američke medije potvrdio borbu.

"Da, borim se protiv Francisa Ngannoua, ali ne znam kada će UFC to najaviti. Ngannou je izgledao sjajno u svojoj posljednjoj borbi protiv Alistaira Overeema. Sviđa mi se i jako mi se sviđa ovaj match-up za mene.''

Posljednjih dana svi borilački mediji bave se taktikom protiv gorostasnog Kamerunca. Prema Pokrajcu, Miočićevo izdanje protiv Dos Santosa u kojem je krenuo gasom od prve sekunde je pravi recept.

"Mioćić je bio taj koji je bio agresor, koji je donio borbu, Dos Santos nije imao odgovora. I izgubio je. Puno je Stipe bolji boksač, bolji je hrvač i mislim da će Stipe donijeti borbu njemu'', mišljenje je Igora Pokrajca.

No treba naglasiti, Ngannou je proveo u posljednja četiri meča minutu i pol u prosjeku u oktogonu. Početnički tornado često je koban za protivnike. Sve nakon druge runde je voda na Miočićev mlin.

"Već u trećoj će Ngannou imati problem s kondicijom iako znamo koliko je jak i spreman. Prošao je sve testove, znači nije na nekim nedozvoljenim sredstvima, ali čim uđe u te 'dublje vode', četvrtu ili petu rundu ako ga Stipe ranije ne završi, mislim da će Ngannou imati velikih problema'', zaključak je stručnog sukmentatora Nove TV.

Hoće li se Nganu utopiti u Stipinim dubokim vodama ostaje nam za vidjeti za mjesec i pol dana u kako je Joe Rogan najavio ''najvećem teškaškom meču UFC-a u povijesti.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider