FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
krenuo "trash talk"

Pojavila se snimka jedinog poraza Ngannoua: Stipe ga mora odvući u "duboku vodu"

Novi protivnik Stipe Miočića za UFC titulu doživio je jedan poraza u profesionalnoj karijeri

Francis Ngannou (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nisu još prošla ni tri dana otkako je Francis Ngannou nokautirao Alistaira Overeema i postao novi izazivač za naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji, a "trash talk" između Kamerunca i američkog Hrvata Stipe Miočića već je započeo. Njih dvojica nisu vični spomenutoj "vještini", pa je i njihova "prepirka" na Twitteru prilično mekana.

Nakon što je čuo komentare Ngannoua nakon pobjede protiv Overeema (da će nokautirati Miočića), Stipe je odlučio odgovoriti fotografijom i kratkim komentarom. Objavio je fotografiju sebe s UFC pojasom, osmijehom od uha do uha i komentarom ispod "and still..." (još uvijek) koji izgovara najavljivač na kraju meč ukoliko prvak obrani naslov.

 

And still...

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocicufc) on

Ngannou nije ostao dužan, te je odgovorio:

"Uživaj u pojasu dok možeš i oprosti se od njega prije sljedeće borbe. #Novi prvak…".

S obzirom da je jasno da je ogled ove dvojice prioritet UFC-a u narednim mjesecima, kladionice su se već pozabavile koeficijentima. Kamerunac je favorit s prosječnim koeficijentom 1.68, dok je Stipe "underdog" s prosječnim koeficijentom 2.20.

Opasni Ngannou, čiji je nokaut oduševio MMA svijet, doživio je samo jedan poraz u profesionalnoj karijeri. Na internetu se pojavila snimka tog njegovog jedinog poraza od Zoumanea Cissea iz prosinca 2013. To mu je bio drugi profesionalni meč u karijeri. Cisse je nakon dvije runde dvoboja slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Iz onoga što se može vidjeti u videu, Ngannou je tada tehnički bio znatno slabije potkovan nego danas. Udarci su mu bili široki, tehnički prilično loši, a očigledna razlika je i u njegovoj veličini. Iako je i tada bio prilično velik teškaš, dojam je da nije imao 120 kilograma mišića kao danas.

Činjenica da Ngannou nikada nije otišao dalje od druge runde daje naslutiti kakva bi trebala biti taktika našeg borca. Miočić je u karijeri odradio pet brutalnih rundi protiv Juniora dos Santosa (poraz) i gotovo pet punih rundi protiv Marka Hunta (pobjeda nokautom), te zna što to znači otići u "duboku vodu". Za Kamerunca bi to bio nepoznati pojam i pitanje je bi li to izdržao. S obzirom na količinu mase, nekako sumnjamo...

Osim snimke borbe pojavila se i fotografija daleko mršavijeg Ngannoua, zbog čega su se mnogi odmah zapitali: "Je li Francis Ngannou prirodan snagator nevjerojatnih genetskih predispozicija ili je i on proizvod "kemije" protiv koje se UFC žestoko bori posljednjih godina?".

Ngannou je pobjedom protiv Overeema izborio mjesto prvog izazivača u elitnoj promociji te bi se protiv Stipe Miočića mogao boriti na siječanjskom UFC-u 220 u Bostonu. No, s obzirom na probleme koje čelnici UFC-a još uvijek imaju sa svojim prvakom (želi bolji ugovor i više novca) za sada još uvijek nema službene potvrde!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider