FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
malo po malo, ali...

Amerikanci popuštaju: Nurmagomedov će ipak dobiti dobar dio bogate zarade

Habib Nurmagomedov može računati na polovicu inicijalne zarade nakon obrane UFC naslova protiv Conora McGregora.

Habib Nurmagomedov (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kontroverzna završnica spektakularnog UFC 229, kojeg ste mogli uživo pratiti na GOL.hr-u, još uvijek je jedna od glavnih tema u borilačkom svijetu. Jedan od razloga je i rasplet suspenzija i financijskih kazni koje čekaju Conora McGregora i prvaka lake kategorije Habiba Nurmagomedova.

Dana White je naročito bio ljutit zbog divljačkog poteza Dagestanca koji je iskočio iz ringa nakon pobjede i tukao se u gledalištu. Najavljeno je bilo kako će mu Sportska komisija države Nevade odrezati drastičnu kaznu po kojoj bi ostao bez cijelog honorara.

No kako vrijeme ide tako popuštaju i najavljene sankcije. Predsjednik komisije Anthony Marnell predložio je da Dagestancu uzmu tek pola inicijalne zarade koja iznosi dva milijuna dolara.

Oba borca su prvotno suspendirani na deset dana, ali ta se suspenzija očekivano produljila dok traje istraga. Vjerojatno će ta suspenzija biti produžena kada bude konačna odluka komisije koja se očekuje 10. prosinca.

Što se tiče daljnjih financijskih kazni, lako bi Habib Nurmagomedov mogao ostati i bez dijela svoje zarade od PPV-a, a koja navodno iznosi oko 5 do 6 milijuna dolara.

Slična kazna namijenjena je i McGregoru koji neće proći nekažnjeno zbog svoje uloge u tučnjavi u samom oktogonu nakon kraja borbe.

Nekako smo sigurni da što se više spominje boksački meč Habiba i Mayweathera, pada ''ljutnja'' UFC-a na događaje s UFC 229.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider