FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DRAGOCJENO ISKUSTVO

Alen Babić gledao Furyja i Whytea iz prvih redova: "Nikad nisam bio motiviraniji, sad sam tek siguran što želim"

Alen Babić dobio je najbolju moguću motivaciju pred završni dio priprema za idući meč.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća prilika dosadašnje karijere nalazi se ispred Alena Babića. Jedan od najboljih hrvatskih boksača borit će se 21. svibnja za WBC-ov "Silver" pojas bridgerweight kategorije protiv Poljaka Adama Balskog.

Babić je već neko vrijeme u pripremama, ali je uspio pronaći vremena otputovati u London na najveći meč u karijeri njegovog menadžera, mentora, ali prije svega prijatelja, Dilliana Whytea protiv Tysona Furyja. Spektaklu je svjedočio „ringside“, odnosno sve je gledao s desetak metara udaljenosti.

Potvrdio je kako je siguran u svoj put

Takvo iskustvo jako mu je dobro došlo za napuniti se energijom pred onaj najvažniji dio priprema i ne sakriva oduševljenje svime što je doživio, kao niti to da mu je sve samo dodatno djelovalo na motivaciju, ali i fokus pred ono što mu slijedi. S lica mjesta je to otkrio putem društvenih mreža, a sad je potvrdio i nama osobno.

"Meč je bio totalni kaos, bilo je to nešto što svi mi boksači želimo. Bila mi je čast prisustvovati takvoj priredbi pred sto tisuća ljudi. Vidio sam to što želim za sebe. Bio sam i do tada siguran, ali sad sam još sigurniji u to što želim. Definitivno sam dobio veliku dozu motivacije pred iduće treninge i mečeve", rekao nam je Babić.

Svakako se jednog dana želi vidjeti na Wembleyu u takvom dekoru, ali prije toga ima zadatak po treći put odraditi posao u londonskoj O2 Areni. Tamo je odradio svoj drugi profesionalni meč uopće, protiv Morgana Dessauxa, a isto tamo je savladao i Erica Molinu.

gol expired Alen Babić u meč karijere ulazi protiv neugodnog Poljaka, a u igri će biti i pojas koji ga približava ispunjenju cilja divider

"To je moja kuća, već sve znam, gdje jedem i kuda šetam. To je moj domaći teren koji jako dobro poznajem. Oduševljen sam tom dvoranom uvijek bio i uvijek ću biti, uvijek jedva čekam vratiti se. Imam tamo već i svoju ekipu koja dolazi na moje mečeve. Već me znaju i povezuju s O2 Arenom, a i taj dio Londona je nekako najluđi. Počašćen sam, a ujedno opet i ponizan, što ću još jednom tamo nastupiti", potvrdio je.

Dođe li do pobjede protiv Spilmonta, Babiću bi, prema svemu sudeći i kako stvari trenutno stoje, trebao uslijediti meč protiv Oscara Rivasa za WBC titulu kategorije do 101.6 kilograma. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider