FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ide po naslov prvaka

Babić napušta tešku kategoriju i šalje poruku Hrgoviću: "Samo me dvojica mogu vratiti – Sir Allen i Kocka"

Hrvatski boksač Alen Babić najavio je da napušta tešku kategoriju…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski profesionalni boksač Alen Babić napušta tešku kategoriju.

''Dokazao sam se, htio sam 10:0, a to sam i dobio. Sada želim titule u bridgeru i cruiseru. Zabavio sam se, ali sada kreće ozbiljni dio'', objavio je Babić na Instagramu.

Babić je još dodao:

''Samo su dvije borbe koje me zanimaju u teškoj kategoriji. Sir Dave Allen u Ujedinjenom Kraljevstvu i Kocka (Filip Hrgović) u Hrvatskoj. Za te dvije borbe uvijek sam dostupan, nebitno na kojoj se kilaži nalazim.''

Babić je u deset godina imao deset mečeva u teškoj kategoriji i u svih deset je slavio nokautom. Posljednji je meč imao sredinom prosinca protiv malo poznatog francuskog boksača Davida Spilmonta i prilično se namučio. Francuz je osjetno viši i teži, no Savage je ipak trijumfirao.

Nameće se zaključak da je nakon tog meča definitivno zaključio kako mu je najbolje napustiti tešku kategoriju i prebaciti se u kategorije koje mu po tjelesnoj konstituciji više odgovaraju.

Babić planira uskoro napasti naslov svjetskog prvaka i u bridgerweight kategoriji. To je nova kategorija koju je implementirala WBC organizacija. S težinskom granicom od 101,6 kilograma smjestila se između lakoteške i teške kategorije. Kategorija još nije uhvatila čvrste korijene, druge organizacije još je nisu prihvatile, ali mogla bi zaživjeti.

Trenutačni nositelj naslova prvaka je Kolumbijac Oscar Rivas. Hrvatski je boksač trećerangirani na listi WBC-a i može očekivati da će uskoro dobiti šansu boriti se za pojas prvaka.

Kako stvari stoje, Babić će se vratiti u tešku kategoriju samo ako ga izazovu spomenuti Britanac Allen i sunarodnjak mu Hrgović. Allen je boksač sličnog stila kao i Babić. Brbljivi Britanac se najprije umirovio krajem 2020., no brzo se vratio u ring i u kolovozu prošle godine pobijedio je Talijana Andreu Pescea.

Babić s Allenom očito ima neke neraščišćene račune, jednako kao i s Hrgovićem. I jednog i drugog znao je prozivati, kao i oni njega, s time što su verbalni okršaji s Hrgovićem ipak bili s puno manje međusobnog respekta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider