FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DEVET DANA DO MEČA

Alen Babić je stigao u Poljsku: "Želim da mi Rozanski pruži najteži meč u životu, ali titula će biti moja!"

Devet dana prije najvećeg meča karijere, Alen Babić je stigao u poljski Rsezsow gdje će se meč održati.

Lukasz Rozanski i Alen Babić (Foto: screenshot (YouTube))

Završile su pripreme Alena Babića za napad na svjetsku titulu bridger kategorije, odnosno za meč koji će 22. travnja odraditi u poljskom Rsezsowu protiv domaćeg borca, Lukasza Rozanskog.

On je danas doputovao u Poljsku gdje će boraviti sve do meča, a odmah je dobio priliku obratiti se ljubiteljima boksa na konferenciji za medije.

"Želim boksati drugačije, no mislim da ću biti stari Savage"

Nisu dugo čekali novinari s ozbiljnim pitanjima pa je Babić odmah upitan o svom novom treneru, Anthonyju Chillu Wilsonu, s kojim je posljednjih gotovo dva mjeseca trenirao u Dubaiju.

"Moj novi trener je boksač iz Kuće slavnih, uživam u svakom trenutku s njim, ovo je najbolji kamp u mom životu. Žao mi je što ne govorim poljski, ali hvala vam na dobrodošlici. Drago mi je što se borim u Poljskoj, govorim to od prvog dana", rekao je Babić.

Onda je upitan u to koliko je siguran u pobjedu, ali i to hoće li ovog puta boksati više tehnički ili će ponovno prezentirati svoj poznati agresivni stil.

"I protiv Balskog sam htio pokazati više boksa, ali na kraju sam opet bio stari ja. Vjerujem da će se to na kraju dogoditi i ovog puta će to biti krvoproliće. Cijenim Rozanskog, znam da je pravi ratnik. Nije se borio koliko ja, ali respektiram ga, znam da se dolazi otvoreno boriti, a to je sve što trebam", objasnio je, nadovezavši se:

"Naravno da sam siguran da ću pobijediti. Ne bih došao u njegovo dvorište da nisam siguran u to. Siguran sam u to, bit će tamo luda atmosfera, svi će biti protiv mene. Ali, to mi treba, kao što mi treba i da on bude u svom najboljem izdanju jer ću onda i ja biti najbolji. Neće ova borba dočekati zadnje zvono."

"Dolazim iz ničega, mogu se tamo i vratiti, ali prvo hoću titulu"

Još jednom podsjetio je i na svoju priču, odnosno pomalo neočekivan ratnički put koji ga je doveo do ovako velike prilike. 

"Ovo mi znači sve. Oduvijek sam autsajder. Svi koji su upoznati s mojom pričom znaju da dolazim iz ničega. Spreman sam se u ništa i vratiti, ali prije toga želim uzeti ovu WBC titulu. To mi znači sve, meni i mojoj državi. 30 godina nismo vidjeli titulu. Vidim ovo kao nešto što je do detalja isplanirano za mene. Bit će to novi Savage show.

Ne želim lagan meč. Ako mi Lukasz pruži lagan meč, bit ću ljut i bijesan. Zato te molim, daj mi najteži meč u životu. Balski mi ga je dao i zato cijenim Poljake. Imaš velike cipele za ući u njih. Ne želim brzi završetak borbe, ali želim da netko bude nokautiran bez svijesti u kasnijem dijelu meča", potvrdio je svoje namjere.

Pobjednik ovog meča postat će drugi svjetski prvak bridger kategorije u povijesti, otkako je WBC tu kategoriju uveo. Prvi prvak, Oscar Rivas, se ove godine titule odrekao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider