FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
TRIJUMF U KARLOVCU

Adriana Vuković vratila se pobjedama pa otvorila dušu: "Dajemo sve u ovaj sport, nemojte govoriti da smo pušiona"

Adriana Vuković izuzetno je talentirana hrvatska borkinja koja je uspješno vratila nastupima nakon 14 mjeseci stanke.

Nekoliko godina i prije nego je postala profesionalka, čitali smo u velikim uspjesima, Adriane Vuković. Prvo se tu radilo o grapplingu, prije svega brazilskom jiu-jitsu, a onda je s vremenom došao i amaterski pa profesionalni MMA. 

Te rezultata postizala je putujući kroz većinu zapadnog svijeta te je čak i trenirala u nekim od vodećih svjetskih dvorana. Posebno se iskazala u kanadskom Tristaru, gdje je s njom radio jedan od vodećih svjetskih MMA trenera, Firas Zahabi, koji je imao samo riječi hvale.

Profesionalnu karijeru ipak je započela u Hrvatskoj

Profesionalnu MMA karijeru trebala je pokrenuti u americi. Čak je bez profesionalnog iskustva ova 23-godišnja rođena Đakovčanka dobila ugovor s velikom Invicta organizacijom, no onda je došlo do nekih promjena zbog kojih se vratila u Hrvatsku, nastanila u Zagrebu te profesionalnu karijeru pokrenula putem Fight Nation Championship promocije.

Impresivno je odradila prva tri nastupa, a onda je došao travanj prošle godine i neočekivani poraz tehnički nokautom od Ane Marije Pal. Teško je on pao Adriani, koja se vratila tek proteklog vikenda u Karlovcu, gdje je protiv sebe imala Brazilku Kethylen Rothenburg.

Adriana je slavila nakon teške tri runde, ali ipak dovoljno dominantno da pobjeda ne bude upitna, a onda su je obuzele emocije.

Dali smo joj malo vremena da nakon borbe sve posloži, a onda smo odradili razgovor. Ipak, još uvijek pod emocijama, Adriana nam se otvorila po pitanje prethodne borbe i svega što joj je značila, onoga što je radila u ovoj borbi, ali i onoga što je u sportu kojim se bavi najviše smeta.

Iako su borci čvrste osobe, i njih smeta "bullying" koji doživljavaju putem interneta od strane većinom anonimnih osoba pod lažnim profilima. Njima se odlučila obratiti putem ovog intervjua koji vas apsolutno pozivamo da pogledate te da ubuduće podržite ovo sjajnu djevojku te jednako tako sjajnu i talentiranu borkinju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider