Košarka
SPORTOVI
Košarka
dragić zapalio baklju!

Vratili su se slovenski ratnici: Pogledajte spektakularan doček pred 20 tisuća navijača!

Zlatni slovenski košarkaši vratili su se kući nakon što su oduševili Europu, ali i svijet, te osvojili premijernu medalju na velikim natjecanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Kongresnom trgu u Ljubljani dočekani su europski košarkaški prvaci - reprezentativci Slovenije! Oko 20 tisuća navijača, kako prenose slovenski mediji, došli su po jakoj kiši i nevremenu pozdraviti 12 momaka i stručni stožer koji je kreirao prelijepu košarkašku priču u posljednja dva i pol tjedna koliko je trajao Eurobasket.

Po izlasku iz ljubljanske zrakoplovne luke kapetan i najbolji igrač prvenstva Goran Dragić uzeo je u svoje ruke i zapalio baklju koja je pustila zelenu boju, boju reprezentacije.

"Danas se prisjećam svojih prvih košarkaških koraka kojima me učio Jaka Lakovič. Jaka, volim te! Hvala svim mojim suigračima koji su omogućili ovakav rezultat. Ponosni smo da u Sloveniji imamo dragulja kao što je Luka Dončić. S 18 godina on je već sad pravi vođa na terenu. Zato ne sumnjam da će Slovenija osvojiti još mnogo medalja", rekao je Dragić, koji se ovom povijesnom medaljom za Sloveniju oprostio od igranja za reprezentaciju.

Slovenija je protutnjala kroz Eurobasket i bez ijednog poraza osvojila svoju prvu medalju i odmah zlatnu.

Spektakularne prizore dočeka zlatnih slovenskih košarkaša pogledajte u priloženim videima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider