Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajna partija Dragića

Finale za pamćenje: Fantastična Slovenija slomila Srbiju i osvojila europsko zlato!

Slovenija je u finalu Eurobasketa u Istanbulu pobijedila Srbiju i osvojila prvo europsko zlato.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenija je u fantastičnom finalu Eurobasketa pobijedila Srbiju s 93:85 i osvojila prvo europsko zlato i prvu medalju na europskim prvenstvima uopće. Briljirao je Goran Dragić s 35 poena, ali pravi heroji su Klemen Prepelič i Anthony Randolph koji su slomili Srbiju u zadnjoj četvrtini kada su Dragić i Luka Dončić bili na klupi zbog ozljeda.

Kod Srbije su najbolji bili Bogdan Bogdanović s 22 i Milan Mačvan s 18 koševa. Za Sloveniju je Prepelič ubacio 21 koš, a Randolph je dodao 11. Utakmicu zbog ozljeda nisu završili Dončić i Dragić za Sloveniju i Stefan Jović za Srbiju.

Prvi su do osjetne razlike došli Slovenci koji su u drugoj četvrtini otišli na 11 koševa prednosti (41:30). Slovenci su držali osjetnu prednost sve do polovice treće četvrtine kada se ozlijedio Luka Dončić, uz Gorana Dragića najbolji igrač Slovenije. 

Nakon toga Srbija je uhvatila priključak i u zadnju dionicu je ušla sa minusom od četiri koša (67:71), a 4:50 minuta prije kraja susreta Srbija je prvi puta povela nakon dugo vremena (78:77).

U završnici susreta zbog bolova na slovenskoj klupi je ostao i Goran Dragić. No, tada se ukazao Klemen Prepelič koji se prometnuo u junaka i donio Sloveniji zlato.

Slovenija je prva reprezentacija nakon Litve 2003. godine koja je osvojila Eurobasket bez poraza. Goran Dragić izabran je za MVP-a natjecanja, a osim njega u idealnoj petorci su Dončić, Bogdan Bogdanović, Aleksej Šved i Pau Gasol.

Košarkaši Španjolske osvojili su broncu nakon što su u susretu za 3. mjesto pobijedili Rusiju sa 93:85 (45:28).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider