Košarka
SPORTOVI
Košarka
"pravi je trenutak"

Krenuo raspad slovenske bajke: Otišli Dragić i izbornik Kokoškov!

Za Dragića se znalo, a za Kokoškova pretpostavljalo da će napustiti reprezentaciju nakon Eurobasketa u Turskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je oduševila i osvojila srca navijača diljem svijeta, košarkaška reprezentacija Slovenije ostala je bez dvojice najvažnijih "kotačića" na putu do naslova prvaka Europe. Izbornik Igor Kokoškov i kapetan Goran Dragić nisu više članovi reprezentacije koja je minule nedjelje slavila u finalu Eurobasketa.

Za Dragića se znalo, ali su se mnogi nadali da će se predomisliti o svom odlasku u reprezentativnu mirovinu:

"Osvojio sam ono što sam htio s reprezentacijom. Pravo je vrijeme za odlazak", rekao je najbolji igrač Europskog prvenstva.

Naglasio je kako zbog klupskih obveza u dresu Miami Heata neće moći pomoći Sloveniji u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2019. godine.

"Svi smo imali tešku godinu bez pravog odmora, ali to je nešto teže u NBA-u, jer imamo najmanje 82 utakmice i stvarno mnogo putovanja. Prije svega, teško je ostati zdrav, ali također moraš biti i mentalno snažan. Ali jako sam sretan što mogu igrati košarku i raditi ono što me veseli. Jedino mi je žao što neću biti s reprezentacijom u studenom."

Otišao je i idejni tvorac slovenskog stila koji je osvojio svijet - Igor Kokoškov.

"Ovo što sam radio u Sloveniji nisam smatrao poslom, već je to bilo zadovoljstvo. Bila mi je čast što sam trenirao ove momke i što sam bio dio ove prekrasne priče. Novi kalendar FIBA-e utječe na igrače, ali i na trenere. Nemoguće je biti ovdje jer imam obveze s Utah Jazzom. Međutim, moramo pronaći najbolji način da zadržimo ovu priču. Možda mogu pomoći kao konzultant," rekao je Kokoškov, koji se sada vraća u Utahu, gdje će nastaviti sa svojim poslom - pomoćnim trenerom Jazza.

Obojica će jako nedostajati Sloveniji, koju je Dragić predao u ruke 18-godišnjem Luki Dončiću, nasljedniku našeg Dražena Petrovića, kako ga je uostalom prozvala i majka prerano preminulog košarkaša - Biserka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider