Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Košarka
NIJE BILO DRUGE

Zion Williamson "nagrađen" posebnim novim ugovorom: Plaća će mu ovisiti o tjelesnoj težini

Novi ugovor s New Orleans Pelicansima potpisala je njihova trenutno najveća zvijezda Zion Williamson.

Zion Williamson (Foto: Afp)

Nema nikakve sumnje kako je Zion Williamson trenutno jedan od najtalentiranijih košarkaša svijeta. Uostalom, da nije tako ne bi 2019. godine bio biran kao prvi izbor na draftu, unatoč nekim poznatim problemima vezanim uz njega.

Prije svega se tu misli na ozljede, ali i na prekomjernu tjelesnu težinu koja je isto tako jedan faktor usko vezan uz navedeno.

Propustio je cijelu prošlu sezonu

Tako je Zion u svojoj prvoj sezoni odigrao 24 utakmice, u drugoj 61, dok je treću cijelu propustio zbog ozljede i operacije. Sad se vratio treningu, a tim putem je od momčadi dobio novimugovor kojim će ga Pelicansi pokušati kontrolirati na polju discipline.

Naime, Zion u ugovoru ima stavku u kojoj je navedena maksimalna težina koju smije imati. To je 134 kilograma (295 pounda), dok će svaki kilogram (ili pound) preko toga rezultirali oduzimanjem dijela njegovih velikih primanja.

Ugovor je potpisan na pet godina, tijekom kojih bi mu trebao donijeti 231 milijun dolara.

Williamsonu je na službenim NBA stranica navedena težina od 129 kilograma, no jasno je kako je puno puta došao s par desetaka kilograma iznad toga. 

Što je zanimljivo, prekomjerna tjelesna težina nema utjecaja na njegovu impresivnu atletičnost pa je tako u do sada odigranih 85 utakmica upisivao u prosjeku 25 poena i sedam skokova po utakmici, a posebno je oduševljavao zakucavanjima. No, ima utjecaja na problematična koljena.

Zion Williamson ispred sebe ima potencijal biti "superstar" lige. Trebat će samo prije svega ostati discipliniran i zdrav.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider