Košarka
SPORTOVI
Košarka
"fear the deer"

Kao da nisu već bili dovoljno zastrašujući: Milwaukee doveo Mirotića za juriš na titulu

Nikola Mirotić napustio je New Orleans Pelicanse i pojačao redove Milwaukee Bucksa.

Nikola Mirotić (Foto: aFP) (Foto: Afp)

Kao da napad Milwaukee Bucksa nije bio dovoljno zastrašujuć uoči posljednjeg dana prijelaznog roka u NBA ligi kada su Washingtonu utrpali 148 poena u 48 minuta igre. Manje od dva sata prije zatvaranja tržišta, Bucksi su postali još bolji!

Čini se da je krenula rasprodaja u New Orleansu, jer su Pelicansi relativno vrlo jeftino dali Nikolu Mirotića, sjajnog šutera, za Jasona Smitha i Stanleyja Johnsona. U razmjenu igrača uključen je i Detroit Pistons, a u konačnici će Pelicansi dobiti nekoliko pickova druge runde u budućnosti.

Mirotić je ove sezone na prosjeku od 16.7 poena i 8.3 skokova po utakmici, uz 44.7 posto šuta iz igre, te 36.8 za tri poena. S linije slobodnih bacanja je odličan s čak 84.2 posto.

Milwaukee je druga najbolja ofenzivna momčad lige s prosjekom od 117.2 poena po utakmici. Po ofenzivnom rejtingu su peta momčad lige i prema projekcijama su najbolja momčad Istoka, kojoj mnogi predviđaju odlazak u veliko finale.

Mirotić može igrati na poziciji trojke, ali i četvorke. Te dvije pozicije u Bucksima drže Antetokounmpo, vođa momčadi, te Middleton. Čini se da će Mirotić biti ključni igrač s klupe Bucksima, zajedno s Georgeom Hillom, Sterlingom Brownom i Tonyjem Snellom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider