Košarka
SPORTOVI
Košarka
Briljantni Luka Božić

Zadar u sjajnoj atmosferi na Gripama sredio Cibonu i osvojio Kup Krešimira Ćosića

Za Zadar je ovo deveti naslov pobjednika u ovom natjecanju čime se izjednačio s Cibonom na prvom mjestu.

Zadar - Cibona na Gripama (Foto: Ivana Ivanović/Pixsell)

Košarkaši Zadra pobjednici su ovosezonskog izdanja Kupa Krešimir Ćosić, oni su u finalu završnog turnira u Splitu svladali Cibonu sa 80-68 (13-12, 25-15, 23-27, 19-14).

Luka Božić predvodio je Zadar s triple-double učinkom od 27 koševa te po 10 skokova i asistencija, Arijan Lakić je dodao 19, dok su u sastavu Cibone najefikasniji bili Krešimir Radovčić sa 17 i Aleksandar Aranitović sa 14 pogodaka.

Nakon nervoznog starta obje momčadi, što se prvenstveno odrazilo na slabom postotku šuta u prvoj četvrtini, ključnim razdobljem pokazala se sredina drugog dijela igre kada se Zadranima "otvorio" šut s distance. S po dvije trice Lakića i Žganeca te jednom Božića Zadar je ostvario seriju 15-1 kojom je zaostatak 20-22 pretvorio u prednost 35-23.

I na poluvrijeme se otišlo s dvoznamenkastom prednosti Zadra, da bi se u trećoj četvrtini u sastavu Cibone razigrali Aranitović i kapetan Radovčić. Sa sedam uzastopnih Aranitovićevih ubačaja Cibona je stigla na samo 55-51 minutu i pol prije kraja trećeg dijela igre.

Imala je Cibona priliku još više se približiti početkom četvrte četvrtine, ali Vuković je promašio dvije trice zaredom kod rezultata 61-56, potom je centar Cibone napravio i peti prekršaj pa se Zadar odvojio na 67-56. Kada je pet minuta prije kraja peta osobna pogreška dosuđena Bundoviću Cibona je ostala bez ijednog visokog igrača i susret je bio riješen.

Za Zadar je ovo deveti naslov pobjednika u ovom natjecanju čime se izjednačio s Cibonom na prvom mjestu. Bio je ovo sedmi međusobni ogled Zadra i Cibone u finalu Kupa te peta pobjeda Zadra.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider