Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bravooo!

Čudo u Beogradu! Zadar srušio Crvenu zvezdu u ABA ligi

Velika pobjeda košarkaša Zadra u ABA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Zadra stigli su do pobjede generacije u ABA ligi. Zadrani su srušili Crvenu zvezdu u Beogradu sa 98:96. Zadnji put su to uspjeli prije 12 godina.

Uz sve to nije igrao Luka Božić kod Zadra, jedan od najboljih igrača lige.

Ključnima su se pokazale prve dvije četvrtine kada je Zadar stvorio prednost 11 koševa. U drugoj polovici utakmice Crvena Zvezda je smanjivala zaostatak i u zadnjoj četvrtini, minutu i pol prije kraja, došla čak na jedan koš razlike (91-92). No tada Marko Ramljak pogađa dva slobodna, a Lakić 39 sekundi prije kraja dva koša i Zadar vodi 96:91.

gol expired Igrač Ždralova: "Pola nam svlačionice navija za Hajduk. Premije? Samo topli zagrljaj" divider

Crvena Zvezda se približila na tri razlike nakon koša Petruševa, a Drežnjak promašuje šut za dva poena deset sekundi prije kraja. Nakon što je Žganec realizirao dva slobodna bacanja osam sekundi do kraja za vodstvo Zadra 98:93, Lazić zabija tricu za Zvezdu koja smanjuje na dva koša zaostatka 98:96, ali to je rezultat kojim utakmica završava.

Zadar su do pobjede predvodili Antonio Jordano sa 23 koša i pet asistencija, Dario Drežnjak koji je ubacio 22 koša i tome dodao šest skokova i pet asistencija te Marko Ramljak sa 20 ubačaja, sedam skokova i šest asistencija.

Najbolji kod domaće momčadi bio Benjamin Bentil sa 19 koševa i devet skokova, dok je Luca Vildoza dodao 16 koševa i 11 asistencija.

Zadar je treći na ljestvici s deset bodova i omjerom pobjeda i poraza 4-2, dok je Crvena Zvezda šesta sa četiri pobjede i jednim porazom. Sljedeću utakmicu u ABA ligi Zadrani igraju kod kuće protiv Budućnosti.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider