Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SPEKTAKL U BJELOVARU

Igrač Ždralova: "Pola nam svlačionice navija za Hajduk. Premije? Samo topli zagrljaj"

Ivan Bošnjak je dijete Mladosti iz Ždralova, a za gol.hr je najavio utakmicu protiv Hajduka u Kupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Bjelovaru sutra sve staje. U grad bivših rukometnih prvaka Europe stiže Hajduk. Bijeli gostuju kod Mladosti iz Ždralova u osmini finala Kupa od 14 sati.

Ždralovi su u trećem rangu hrvatskog nogometa, a utakmica se neće igrati na njihovom terenu, već na obližnjem stadionu NK Bjelovar koji u srijedu dočekuje Lokomotivu.

Zajednička je to odluka sigurnosnih službi i organizatora, stadion Bjelovara može primiti više ljudi, a Torcida je najavila dolazak u velikom broju pa će i organizacija biti lakša. Već je ograđen dio za Torcidu koje će biti oko 500-tinjak, a na samoj utakmici moglo bi biti i do pet tisuća navijača. Hajduk ima veliku bazu navijača u Bjelovaru i okolici.

Za najavu utakmice odabrali smo Ivana Bošnjaka, 24-godišnjeg stopera Mladosti iz Ždralova. Bošnjak je izdanak nogometne škole Mladosti, u karijeri je igrao i za drugoligaša Jarun, a vratio se ponovno u klub iz djetinjstva. Igra na poziciji stopera, a sutra bi mogao čuvati Marka Livaju, ikonu navijača Bijelih. To će na kraju odlučiti Tihomir Bradić, trener domaćina.

Premije? Samo čvrst stisak ruke i topli zagrljaj

''Prve nogometne korake sam napravio baš ovdje u Ždralovima. Nakon 16 godina, proveo sam godinu dana u Jarunu, te sam opet vratio ovdje. Igram na poziciji stopera'', kaže nam Bošnjak pa nastavlja:

''Ždralovi u zadnjih par godina rade sve bolji posao i ulažu mnogo vremena i truda u razvoj mladih. Rivalstvo između Bjelovara i Ždralova traje vjerojatno od kad su klubovi osnovani. Dobili smo i novi stadion, ali svlačionice još nisu u funkciji, nadam se da će i to uskoro biti gotovo.''

Predsjednik Ždralova je Renato Radić, vlasnik Prima namještaja čije se trgovine nalaze u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Splitu.

''U klubu vlada pozitivna atmosfera i sa nestrpljenjem dočekujemo prošlogodišnjeg osvajača Hrvatskog kupa. Bila bi to lijepa priča kad bi mi nastavili dalje prema finalu. Sto se tiče nagrade od predsjednika ako Hajduk padne, dobit ćemo čvrst stisak ruke i topli zagrljaj'', dodaje mladi stoper domaćina.

Pola svlačonice Mladosti navija za Hajduk

U svlačionici Ždralova je nestrpljiva, ali i vesela atmosfera. Pola momčadi navija za Bijele, ali naravno, isto toliko je i navijača Dinama.

''Trenutno smo svi fokusirani na dolazak Hajduka i atmosfera u momčadi je odlična. U svlačionici nas ima iz cijele države tako da ima i dinamovaca i hajdukovaca, mislim da je omjer negdje pola pola. U Bjelovaru ima dosta hajdukovaca, očekujem da će tribine biti pune kao i prostor oko terena. Najavljuje se da bi Torcida trebala doći u velikom broju, negdje oko 500 njih, možda i više'', otkriva nam Ivan Bošnjak.

Trener Hajduka, Mislav Karoglan, poveo je sve raspoložive snage u Bjelovar. Stiže i Marko Livaja, sutra bi mogao zaigrati u Bjelovaru, a već za dva tjedna u Dohi na Svjetskom prvenstvu.

Hoćete li paziti na Livaju, ipak ga uskoro čeka nastup za Vatrene u Katru?

''Ne znamo ni mi još tko će od njih igrati a koga će njihov trener odmarati. Nemam što posebno pričati za Livaju, čovjek je vrhunski igrač. Sto se tiče duela s Livajom, nadam se da utakmica završiti bez velikih tenzija, najmanje nam treba da se netko ozlijedi'', dodaje Bošnjak pa smo ga pitali hoće li uzeti dres za uspomenu od nekog igrača Hajduka.

U Ždralovima svi žive od nogometa

''Nisam još razmišljao o tome, možda ja njima dam svoj'', samouvjereno će stoper Mladosti.

U Ždralovima nema amatera, svi u momčadi žive od nogometa. Profesionalnost je na vrhuncu, a i ciljevi kluba su visoki.

''Bavim se samo nogometom jer treninge imamo ujutro i popodne, pa nije baš praktično da se radi uz to. Nitko u ekipi ne radi, svi smo profesionalci'', završava Bošnjak pred kojim je velika utakmica u njegovoj karijeri.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider