Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još tri pozivnice

Zadarski košarkaški turnir riznica europskih trofeja

I ove godine nas očekuje vrlo uzbudljivi pripremni turnir uoči početka košarkaške sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška publika s nestrpljenjem očekuje novo izdanje Zadar Dogus Basketball Tournamenta koji nas očekuje od 22. do 25. rujna.

Pogled na bivše sudionike turnira otkriva kako je upravo zadarski turnir prava riznica trofeja.

Na trećem izdanju turnira koji se s velikim zanimanjem prati diljem regije i Europe zaigrat će dvostruki pobjednik turnira Fenerbahče iz Istanbula, gradski im rival Darussafaka Dogus i Zadar.

Za ostale tri pozivnice vlada veliko zanimanje tako da je već sada složen i kostur natjecanja za četvrto izdanje turnira u rujnu 2017.

Na kraju klupske sezone pogledajmo što su rezultatski napravili sudionici prošlogodišnjeg ZDBT-a.

Fenerbahče je osvojio dvostruku krunu u Turskoj te igrao finale Eurolige u kojemu je poražen od ruskog CSKA u produžetku.

Olympiakos je prvak Grčke, dok je u Euroligi dogurao do Final 16.

Darussafaka Dogus je u svom premijernom izdanju u Euroligi izborila plasman među 16 najboljih ekipa te je igrala finale turskog kupa u kojemu je tijesno poražena od Fenerbahčea.

Bayern je u polufinalu njemačkog prvenstva poražen od kasnijeg prvaka Brosse Basketsa. U kupu je preko istog protivnika stigao do finala u kojemu je primio koš u zadnjoj sekundi, pa je naslov osvojila berlinska ALBA, sudionik prvog izdanja ZDBT-a.

Crvena zvezda je bila najugodnije iznenađenje Eurolige. Beograđani su se plasirali među osam najboljih momčadi, a u četvrtfinalu su pružili snažan otpor ovogodišnjim pobjednicima lige, momčadi CSKA-a Crvena zvezda je ujedno i pobjednik ABA lige te prvak Srbije.

Zadar je u ABA ligi osvojio šesto mjesto, igrao je finale Kupa Krešimira Ćosića i polufinale nacionalnog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider