Košarka
SPORTOVI
Košarka

Čudesni Westbrook se izjednačio s Birdom, Warriorsi pali tricom u zadnjoj sekundi

Russell Westbrook je sinoć stigao do svog 22. ''triple-doublea'' u jednoj sezoni i 59. u karijeri, a njegova Oklahoma City Thunder je sa 97-95 pobijedila Utah Jazz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Westbrook je zabio 38 koševa uz deset skokova i deset asistencija i tako se izjednačio na petom mjestu s legendarnim Larryjem Birdom na NBA listi svih vremena ''triple-doubleova''.

Rezultat je bio izjednačen na 95-95 10,5 sekundi prije kraja, a Westbrook je pogodio koš za pobjedu protiv rivala u sjeverozapadnoj diviziji.

Junak zadnje četvrtine bio je Steven Adams, koji je odigrao sjajnu obranu i koji je zakucao za vodstvo Oklahome od 93-90 minutu prije kraja. On je utakmicu završio sa devet koševa i šest skokova.

Miami Heat je sinoć prekinuo niz od sedam pobjeda Golden State Warriorsa svaladavši ih sa 105-102, a junak utakmice bio je Dion Waiters koji je pogodio tricu u zadnjoj sekundi.

Osim toga, Waiters je bio najučinkovitiji igrač utakmice s 33 poena.

Kevin Durant je predvodio Warriorse s 27 koševa, dok je Stephen Curry gotovo upisao ''triple-double'' s 21 košem, 10 skokova i osam asistencija. Klay Thompson je dodao 22 koša.

New Orleans Pelicans su uspjeli pobijediti aktualne NBA prvake Cleveland Cavalierse sa 124-122, iako su igrali bez svoje zvijezde Anthonyja Davisa.

To je peti poraz za Cleveland u sedam utakmica, a nije im pomoglo ni to što je Kyrie Irving zabio 49 koševa.

Pelicans (18-27) su imali prednost od 70-50 na poluvremenu i vodili su sa 17 razlike na početku zadnje četvrtine, a predvodio ih je Terrence Jones s 36 koševa, dok je Jrue Holiday unacio 33 koša uz deset asistencija.

U trećoj četvrtini Irving preuzima kontrolu, zabija 19 koševa a Cavaliersi nadigravaju Pelicanse sa 36-24 i smanjuju zaostatak na 94-86. No, Pelicansi otvaraju zadnju četvrtinu s tri trice i odvajaju se.

LeBron James je za Cavse upisao ''triple-double'' s 26 poena, 12 asistencija i 10 skokova, Kevin Love je dodao 22 koša i 16 skokova.

San Antonio Spurs su sa 112-86 bili bolji od Brooklyn Netsa.

Najbolji strijelac Brooklyna bio je Isaiah Whitehead koji je utakmicu završio s 19 poena, a Sean Kilpatrick je ubacio 17.

Bojan Bogdanović je u 22 minute zabio pet koševa te dodao tri skoka i dvije asistencije. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Justin Hamilton je igrao 16 minuta i u tom je vremenu zabio dva koša i upisao četiri skoka i dva bloka.

Patti Mills je prevodio Spurse s 25 koševa.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider