Košarka
SPORTOVI
Košarka
Warriorsi pobijedili Cavse

Kontroverzno suđenje zasjenilo božićni spektakl: LeBron nije mogao vjerovati!

Vuku se repovi nakon pobjede aktualnih prvaka Golden State Warriorsa protiv protivnika iz posljednja tri finala Cleveland Cavalerisa.

LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Utakmica dana tradicionalnog NBA božićnog spektakla bila je susret prošlosezonskih finalista Cleveland Cavaliersa i Golden State Warriorsa. Warriorsi su na svom parketu izborili pobjedu 99:92, a nakon utakmice puno se prašine podiglo oko spornih sudačkih odluka koje su utakmicu mogle odvesti u drugom smjeru.

Posebno se to odnosi na duel LeBrona Jamesa i Kevina Duranta 24 sekunde prije kraja pri rezultatu 95:92 za Warriorse; LeBron je krenuo u prodor, a Durant ga je, pokazala je kasnije snimka, nepropisno zaustavio rukama bez da je dotaknuo loptu.

No, sudac se nije oglasio, a pregledavanjem snimke mogli su samo ustvrditi da je LeBron zadnji igrao loptom i da ona pripada Warriorsima. Naime, prekršaji se po trenutnim NBA pravilima ne pregledavaju i nije ih moguće suditi retroaktivno; upravo je ova situacija pokrenula raspravu o promjeni tih pravila.

Nakon utakmice Durant je izjavio da prekršaja nije bilo, dok LeBron tvrdi da je bio fauliran dvaput.

Durant izbjegao isključenje već u prvoj četvrtini

Warriorsi su do kraja riješili utakmicu, a najbolji je bio upravo Durant s 25 koševa. Najbolji igrač prvaka našao se u još jednoj spornoj situaciji u prvoj četvrtini kada je bio na rubu isključenja.

Prvu je tehničku dobio već u ranoj fazi utakmice, a svega nekoliko minuta kasnije našao se u konfrontaciji s igračem Cavsa Joseom Calderonom. Durant ga je odgurnuo i unio mu se u lice, činilo se da će sudac dodijeliti drugu i isključujuću tehničku za što je lobiralo nekoliko igrača Cavsa, ali ipak se provukao i odveo svoju momčad do pobjede.

"Trebao je biti isključen, ali neće to napraviti. To su totalni dvostruki standardi, znamo da postoje i u redu je da postoje, trebamo to jednostavno priznati'', rekao je komentator i bivši trener Jeff Van Gundy o situaciji koja je mogla božićni spektakl učini puno manje spektakularnim. 

U momčadi Clevelanda najefikasniji bio je Kevin Love s 31 košem uz 18 skokova, dok je LeBron imao za svoje standarde skroman učinak od 20 koševa te po šest skokova i asistencija. Osim Duranta, Warriorse, koji su igrali bez ozlijeđenog Stepha Curryja, predvodili su Klay Thompson s 24 koša i Draymond Green s triple-double učinkom od 12 koševa, 12 skokova i 11 asistencija.

Slavlje Wizardsa u derbiju Istoka, Oklahoma se diže

Washington Wizardsi na gostujućem su parketu slavili protiv Boston Celticsa sa 111:103 u susretu koji su proteklih godina često pratile visoke tenzije i isključenja. Najbolji kod pobjednika bili su Breadley Beal s 24 koša i John Wall s 21 košem i 14 asistencija. Boston su predvodili Kyrie Irving i Jayson Tatum s po 20 koševa.

Oklahoma City Thunder upisao je petu uzastopnu pobjedu i to protiv druge momčad Zapadne konferencije Houston Rocketsa koji sada imaju tri uzastopna poraza. Velika trojka Westbrook – George – Anthony kombinirano je zabila 75 koševa u pobjedi 112:107, najviše Westbrook koji je ubacio 31 koš. Rocketse je predvodio James Harden s 29 koševa i 14 asistencija.

U zadnjoj utakmici večeri Minnesota Timberwolvesi su sa 121:104 pobijedili Los Angeles Lakerse na krilima 23 koša Jimmyja Butlera i Taja Gibsona. Ivica Zubac nije nastupio za Lakerse koje je s 31 košem predvodio Kyle Kuzma.

U prvoj utakmici na Božić Philadelphia 76ersi su pobijedili New York Knickse.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider