Košarka
SPORTOVI
Košarka
JOŠ JEDNA IMPRESIVNA PARTIJA

VIDEO Novo košarkaško čudo utrpalo 36 poena, LeBron oduševljen: "On je izvanzemaljac!"

Sve je jasnije kako Victora Wembanyamu čeka blistava košarkaška budućnost.

Victor Wembanyama (Foto: Afp)

Gostovanje francuske košarkaške ekipe Metropolitans 92 u SAD-u za sada prolazi prema očekivanjima mnogih. Naime, glavna zvijezda ovog cijelog posjeta, 18-godišnji Victor Wembanyama, ponovno je briljirao na terenu, u utakmici protiv G League Ignitea, momčadi sastavljene od najboljih igrača razvojne američke košarkaške lige.

Nakon što je u prvom susretu upisao 37 pogodaka i 5 blokada, 220 centimetara visoki Wembanyama sad je upisao 36 poena, ali i 11 skokova te po četiri asistencije i blokade. Metsi su slavili rezultatom 112:106, nakon što su većinu susreta bili u minusu.

Generacijski igrač

Wembanyamu je u Americi popratio i LeBron James, koji je iz prvih redova promatrao partiju mladog Francuza, igrača koji će gotovo sigurno biti odabran kao prvi pick na draftu 2023. godine. 

"On nije jednorog (unicorn), on je izvanzemaljac. I mislim da je pravi generacijski igrač", rekao je LeBron, referirajući se na to što svako malo za nekog košarkaša vidimo naziv "unicorn", odnosno pokušaj "hypea" preko toga. Time je potvrdio kako misli da je ovaj momak ipak jednu kategoriju iznad njih.

Wembanyama je inače visok 220 centimetara i težak 95 kilograma, no do drafta će izrasti još koji centimetar. Krasi ga nevjerojatan dobar šut izvana, posebno za tri poena te sposobnost kretanja do sada neviđen kod nekoga njegove visine. Također, dužina ruku čini ga obrambenih monstrumom.

Mnogi smatraju da je najveći problem njegova težina, koju će vjerojatno morati podići, a nakon toga dolazi pitanje kako će na to reagirati njegova koljena. Zadrži li zdravlje, već svi analitirači smatraju kako će biti jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider