Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ispali s EuroBasketa

VIDEO Dončić priredio šou nakon senzacionalnog ispadanja: Divljao po parketu i brutalno vrijeđao suce

Luka Dončić ranije je završio utakmicu između Slovenije i Poljske u četvrtfinalu EuroBasketa 2022.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Košarkaši Slovenije, predvođeni Lukom Dončićem, senzacionalno su ispali u četvrtfinalu EuroBasketa porazom od Poljske (87:90).

Zbog pet osobnih grešaka Dončić je ranije završio utakmicu, koju je gledao s klupe, a nakon dvoboja uletio je na parket i verbalno izvrijeđao suce.

Poljaci, koje s klupe vodi hrvatski trener Igor Miličić, odigrali su nevjerojatnu utakmicu u prvih dvadeset minuta. Razbili su Slovence, posebno u drugoj četvrtini, koju su dobili s ogromnom razlikom 29:13. 

Na poluvremenu su Poljaci imali čak 58:39, ali Slovenija je brzo preuzela konce igre. Treću četvrtinu su dobili s 24:6, a onda je uslijedila prava drama u posljednjoj četvrtini.

Luka Dončić Slovenci u šoku: "Vratili smo se poslije očajnog prvog dijela, ali iz ovoga nas nije mogao izvući ni Dončić" divider

Srećom po poljske košarkaše, Dončić je zaradio isključenje te se preselio s parketa na klupu. U zadnju minutu Poljska je ušla s velikih 89:80, najviše zahvaljujući Mateuszu Ponitki, koji je opet počeo pogađati sa svih pozicija.

Dončićev incident možete vidjeti OVDJE.

No, trideset sekundi prije kraja zbog niza poljskih grešaka Slovenija je zaprijetila došavši na 87:90, ali vremena za potpuni preokret ipak nije bilo.

Poljska će tako u polufinalu igrati protiv Francuske, koja je, kao i u osmini finala, četvrtfinale također prošla nakon produžetka. Svladala je Italiju 93:85.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider