Košarka
SPORTOVI
Košarka
OTUŽAN POVRATAK IZ BERLINA

VIDEO Košarkaši se vratili u Hrvatsku: "Pokazali smo volju i želju, pokušali smo!"

Hrvatska košarkaška reprezentacija zajedno se s njenim vodstvom vratila iz Berlina puno ranije nego što smo se nadali.

Hrvatski košarkaši ispali su s Eurobasketa porazom u osmini finala od Finske. Deseti je to put u posljednjih 12 europskih prvenstava i 14. na 16 velikih natjecanja.

Današnji povaratak kući izgledao je otužno, a sugovornika je bilo nikad teže pronaći. Tako je predsjednik saveza Stojko Vranković na poziv za izjavu doviknuo kako će iza njega doći igrači.

Izbornik Mulaomerović koji je sinoć najavio odlazak s klupe, danas je bio smrknut i neraspoložen.

Šarić je iznio svoje dojmove u ime igrača

Jedini spreman za razgovor bio je Dario Šarić.

"Tako se odvilo ne znam što da vam kažem, mislim da su se momci borili, pokušali smo odraaditi najbolje, pokazali smo volju i želju. U nekima stvarima smo ostali kratki, možda smo mogli bolje reagirat, ali eto to je sport.

A predsjednik saveza koji nije htio pred mikrofone, ostavku je poslao u priopćenju.

No, prije šest godina sada već bivši predsjednik imao je drugačije planove. Izjavio je kako će na kraju svog mandata biti zadovoljan medaljom, po mogućnosti onom najsjajnijom.

Za sada je čini se ipak osmina finala krajnji domet hrvatskih košarkaša, jer je vrlo predvidivo završen još jedan nastup na nekom velikom natjecanju.

Na Šišija ćemo očito moći računati

A iduće bi hrvatski košarkaši mogli dočekati tek za tri godine. Jer nisu se plasirali na Svjetsko prvenstvo, na Olimpijske Igre mogu samo ukoliko dobiju pozivnicu, a igraju pretkvalifikacije za Eurobasket 2025.

Nažalost vrlo vjerojatno bez dvojice stožernih igrača - Krune Simona i Bojana Bogdanovića. Ipak, ima i onih na koje se može računati.

"Kako god bilo, drago mi je da sam bio dio ove reprezentacije, tako da bez obzira tko je izbornik, tko je predsjednik, tko igra, meni je uvijek drago biti tu. I drago mi je tko god igra da je dio ove reprezentacije.

Tko će se uhvatiti birokratskog, ali i onog izborničkog posla i može li se pojaviti netko s vizijom i idejom za spas hrvatske košarke, teško je reći. Ali vremena za filozofiju nema puno, jer reprezentaciju već u studenom očekuje nastavak pretkvalifikacija za idući Eurobasket 2025. te utakmice protiv Austrije u gostima i Poljske kući.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider