Košarka
SPORTOVI
Košarka
LJUTE LI SE SRBI S PRAVOM?

VIDEO Jesu li suci usmjerili Njemačku prema svjetskoj tituli? Pogledajte situaciju koja je prelomila utakmicu!

Srpski mediji žestoko su udarili po sucima finalne utakmice Svjetskog prvenstva u košarci.

Detalj s utakmice Njemačke i Srbije (Foto: Profimedia)

Njemačka je postala novi svjetski prvak u košarci, savladavši Srbiju u finalu, rezultatom 81:77.

Bila je to utakmica kroz cijeli prvi dio u egalu, da bi Nijemci prelomili u drugoj polovici treće četvrtine, kad su otišli na prednost od 12 poena razlike te ju sačuvalo do kraja susreta.

Tko je zapravo napravio prekršaj?

No, upravo iz tog perioda igre dolazi detalj o kojem Srbi i srpski mediji ne prestaju pričati. Prekršaj nad najboljim njemačkim igračem, Dennisom Schröderom, pri rezultatu 55:53 za nove svjetske prvake.

Njemački košarkaš uzeo je šut nešto pred kraj isteka vremena za napad, a u blok mu je ušao srpski košarkaš Aleksa Avramović, koji je odmah  nakon toga pao, držeći se za lice.

Suci su pokazali na tri slobodna bacanja, a Avramović je odmah reagirao pozvavši iz pogledati snimku. Na njoj se vidi ulazak rukom na šut, što su procijenili da je bio prekršaj, ali i dva udarca Schrödera u Avramovića. Nogom u but i rukom u lice.

Suci pregledavali samo prvi prekršaj, Srbi poludjeli

No, čini se da su suci pregledavali samo prvi kontakt, nakon čega su potvrdili da je bilo prekršaja te time ostali pri svojoj odluci kojom su Njemačkoj dodijeljena tri slobodna bacanja.

Schröder je ubacio dva bacanja, a Njemačka je nakon toga postigla još sedam poena u nizu te otišla na prednost od 11 razlike. Upravo zbog toga u Srbiji ovo smatraju ključnim trenutkom susreta, odnosno onim kojim im je oduzeta šansa pošteno se do kraja boriti za pobjedu.

Detalj s utakmice o kojem se u Srbiji ne prestaje pričati možete pogledati OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider