Košarka
SPORTOVI
Košarka
IMAO JE RAZLOG

VIDEO Je li ovo moguće: Gruzijac dvaput pokušao sam sebi zabiti koš, promašio je

Gruziji je trebalo pobjeda protiv Filipina s 19 poena razlike, a dvije sekunde prije kraja imali su samo +2.

Goga Bitadze (Foto: Afp)

Pomalo bizarna košarkaška pravila donijela su danas jednu nevjerojatnu situaciju u utakmici olimpijskih kvalifikacija između Gruzije i Filipina.

Naime, Gruzijcima je za prolazak u polufinale trebala pobjeda od 19 pogodaka razlike, a dvije sekunde prije kraja utakmice imali su dva poena prednosti. Činilo se da je sva nada gotova, ali nije bila.

Gruzijci pokušali spriječiti svoju pobjedu

Košarkaška pravila takva su da se kao konačni rezultat, čak i po pitanju koš razlike, u obzir uzima onaj nakon produžetaka, a ne nakon regularnog dijela utakmice.

Ukratko, Gruzijcima je trebao neodlučeni rezultat koji bi im osigurao produžetka, gdje bi onda dobili još pet minuta za nemoguću misiju, ostavili pobjedu od 19 poena razlike.

Bitadze promašio nemoguće

I dobili su priliku to napraviti. Filipini su dvije sekunde prije kraja imali još jedno slobodno bacanje pri rezultatu 96:94 za Gruziju. Filipinski košarkaš je promašio, znajući da će i oni tako možda dobiti nadu u produžecima doći do pobjede te osvojiti prvo mjesto u skupini.

Do lopte je došao NBA centar Goga Bitadze, koji je imao čisto zakucavanje, ali je promašio, kao i puno teži šut nakon toga.

Gruzijski izbornik bio je u nevjerici, a oni su ostvarili pirovu pobjedu. Zatvorio se krug tri momčadi, u kojem je Latvija uzela prvo, a Filipini drugo mjesto.

Tako će Latvija u polufinalu na Kamerun, koji je savladao Brazil te tako izbacio Crnu Goru iz turnira, dok će Brazilci igrati protiv Filipina.

Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider