Košarka
SPORTOVI
Košarka
OVO JEDNOSTAVNO MORATE POGLEDATI

VIDEO Giannis uništio Zupca i Clipperse u utakmici napete, ali bizarne završnice

Milwaukee Bucksi savladali su LA Clipperse rezultatom 106:105 uz čak 54 poena njihovog najboljeg igrača.

Giannis Antetokounmpo i Ivica Zubac (Foto: Afp)

Najuzbudljivija utakmica NBA večeri i jutra odigrana je u Milwaukeeju gdje su domaći Bucksi slavili protiv Los Angeles Clippersa rezultatom 106:105.

Prvaci iz 2021. godine do pobjede su došli na krilima koga drugog nego Giannisa Antetokounmpa, koji je postigao 54 poena (dakle, ostatak momčadi ubacio je 52), uz šut 21/39, dodavši tome i 19 skokova.

Giannis izludio Ivicu Zupca

Jedan od zaduženih za zaustaviti prodore grčkog reprezentativca bio je i Ivica Zubac, koji je upisao neloše brojke od 12 poena i 13 skokova. No, ne može se pohvaliti dobrim reakcijama u ključnim trenucima utakmice.

Upravo su on i Giannis bili dio ključne akcije utakmice, koja je u svoje posljednje četiri minute ušla s rezultatom 105:99 za goste. Rezultatom iz kojeg je lako zaključiti da od tada Clippersi više nisu ubacili niti jedan poen.

Gore navedenom trenutak dogodio se kad je Giannis krenuo u prodor prema košu, a tim putem ga je Zubac pokušavao spriječiti. Došlo je do blažeg kontakta, a suci su pokazali na prekršaj Zupca, čija reakcija pokazuje da se nije bio spreman složiti s tim. Njemu je to bio peti prekršaj, a lopta je završila u košu, nakon čega je Antetokounmpo ubacio slobodno bacanje. 

Isti igrač je preko Zupca pogodio i za 105:104, dok je do poena za 106:105 došao još jednom nakon duela s hrvatskim centrom. Tim putem faul je bio neupitan, kao i isključenje Zupca.

Završnica koju jednostavno morate pogledati

A onda je došla podosta bizarna završnica. Clippersi u napadu nisu mogli napraviti baš ništa i Bucki su 40 sekundi prije kraja imali novi napad pri svom vodstvu. Ipak, Paul George je ukrao loptu i osigurao novu šansu svojoj momčadi.

Kawhi Leonard promašio je šut dvadesetak sekundi prije kraja utakmice, nakon čega loptu hvata Giannis te potpuno nepotrebno je baca u aut, davši tako gostima još jednu šansu. Ipak, Kawhi Leonard još se jednom nije uspio izboriti za bolju poziciju te je njegov šut u posljednjoj sekundi završio kao airball.

Bucksi su tako okrenuli utakmicu u kojoj su sredinom treće četvrtine gubili rezultatom 76:55, pri čemu im je svakako pomogla lako loša večer Leonarda, koji je šutirao 7/26. Unatoč tome uzeo je tri od posljednjih pet šuteva, uključujući dva za pobjedu. 

Završnicu susreta možete pogledati OVDJE.

Milwaukee je pobjedom učvrstio svoje drugo mjesto na istoku, dok se Clippersi nastavljaju boriti za ostanak u najboljih šest momčadi zapada, čime će izbjeći nepoželjni play-in za ulazak u doigravanje. Trenutno su dvije pobjede ispred toga, ali i s dvije utakmice više.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider