Košarka
SPORTOVI
Košarka
ČOVJEK KOJEM JE STALO

VIDEO Aco Petrović krenuo u spas hrvatske košarke, četiri potencijalna izbornika za sada se zahvalili

Neće biti lak posao pronaći čovjeka koji će preuzeo klupu košarkaške reprezentacije Hrvatske.

Predsjednik saveza Stojko Vranković dao je ostavku na povratku iz Berlina, izbornik Damir Mulaomerović, odmah nakon poraza od Finske u osmini finala Eurobasketa, a stručni savjet raspao se još prije Eura.

Sada je u spašavanje hrvatske košarke krenuo Aleksandar Petrović, kojeg je HKS postavio za sportskog direktora.

Traži se peto ime za potencijalnog izbornika

"Moramo znati kojim putem idemo, dobra je stvar što ovog trenutka imamo tri godine da se vratimo u korito prepoznatljivosti i nastavimo funkcionirati onako kako uspješne reprezentacije funkcioniraju", rekao je Petrović na konferenciji za medije.

Prvi nimalo lako zadatak potraga je za novim izbornikom, koja bi se trebala završiti 10. listopada, jer do sada nije bila uspješna. Četiri kandidata koja je Petrović već kontaktirao Igor Miličić, Dario Gjergja, Neven Spahija i Jurica Golemac redom su se zahvalili.

"Apsolutno sam za to da se pronađe perfektno rješenje za dulji niz godina, jer smatram da smo u proteklih 4,5, 6 godina, previše trenera naših hrvatskih spržili, kako se to kaže u žargonu, i da sad kad imamo vremena, da moramo postaviti stvari na pravi način", nastavio je.

Pretkvalifikacije se nastavljaju za pet tjedana

Već za pet tjedana košarkašku reprezentaciju očekuje nastavak pretkvalifikacija za EURO 2025. Suparnici su hit Eurobasketa Poljska te Austrija. Naši su skupinu otvorili s dvije pobjede, ali više se ne može računati na NBA igrače. Ipak, Petrović se nada kako bi za drugu utakmcu protiv Poljske na raspolaganju mogli biti Hezonja i Smith.

Smatram da je potrebno obaviti razgovore s njihovim klubovima kako bi ih Real i Alba eventualno pustili na tu utakmicu, koja nam je toliko bitna, protiv Poljaka. Uz dobru volju, mislim da bi neko od njih dvojice mogao biti na toj utakmici.

Aco Petrović prvi je sportski direktor HKS-a, funkcija je to koja mu omogućava efikasnost i operativnost. Planova i posla ima puno. Hrvatsku košarku želi vratiti na staze davne slave. Tko će mu pomoći u tome na mjestu predsjednika HKS-a bit će poznato 8. listopada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider