Košarka
SPORTOVI
Košarka
prvak traži trenera

Veljko Mršić više nije trener Cedevite: ''Oprostili se kao prijatelji''

Četverostruki hrvatski prvak KK Cedevita ostala je bez trenera koji je bio u klubu četiri godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veljko Mršić više nije trener Cedevite, potvrđeno nam je iz hrvatskog prvaka. Klub i Mršić sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je Cedevita u neizvjesnoj završnici pobijedila Cibonu i osvojila četvrti uzastopni naslov hrvatskog prvaka.

Mršić je sudjelovao u sva četiri naslova Cedevite. Prve dvije sezone sjedio je na klupi kao prvi pomoćnik Jasmina Repeše, a nakon njegovog iznenadnog odlaska u EA7 Emporio Armani Milano prije dvije godine mjesto prvog trenera preuzeo je Mršić.

Sa dosadašnjim trenerom Cedevite jutros su sastanak imali Davor Užbinec i Matej Mamić, direktor i sportski direktor KK Cedevite.

"Sa Veljkom smo dogovorili sporazumni raskid ugovora. O njemu sve najbolje. Klub je zadržao na onim visinama na kojima smo bili dok je bio pomoćnik Jasminu Repeši, lani smo igrali TOP 16 Eurolige, osvojena su dva Kupa Krešimira Ćosića i dva naslova prvaka Hrvatske, igrali smo finale ABA lige. No, ovime smo nekako završili četverogodišnji ciklus i krećemo u rekonstrukciju momčadi što će, po zajedničkom dogovoru s Veljkom, odraditi novi trener. Njemu želimo sve najbolje u karijeri za koju vjerujem da će ići prema gore, a zaista vjerujem da će nam se Veljko Mršić u budućnosti ponovno vratiti i jednog dana ponovno sjesti na klupu kao prvi trener kluba. On je u klubu osvojio i juniorski naslov prvaka Hrvatske, bio pomoćni trener pa prvi trener i držim da je postao pravi Cedevitaš. Puno mu hvala na svemu i želimo mu, kažem sve najbolje u nastavku karijere", rekao je direktor Užbinec.

Veljko Mršić za sada nema dogovoreni angažman sa nekim novim klubom no uskoro bi mogao preuzeti mjesto u nekoj novoj sredini.

Matej Mamić potvrdio je početak pregovora sa Mršićevim nasljednikom, no za sada nema špekuliranja o eventualnim imenima.

"Mi krećemo u pregovore i vjerujemo da ćemo dogovoriti najbolju opciju za klub. O eventualnim igračkim pojačanjima i novom treneru ćemo više za maksimalno dva tjedna što je okvirni rok da javnosti predstavimo novog trenera Cedevite koji će klub voditi u slijedećim sezonama. Što se Veljka tiče, oprostili smo se kao prijatelji i iskreno mu želim puno sreće uz zahvalu za sve što je napravio za klub proteklih godina a napravio je zaista jako puno."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider