Košarka
SPORTOVI
Košarka
Četvrto izdanje

Uzbudljivim utakmicama europskih velikana započeo Zadar Basketball Tournament

Neizvjesnim sportskim minutama započelo je četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici najjačeg europskog pripremnog turnira ruska momčad Himki pobijedila je njemački Brose Bamberg rezultatom 77:75. Cijeli susret bio je vrlo napet i poprilično neizvjestan, a otišao je u produžetak nakon što je Tyler Honeycut u posljednjoj sekundi pospremio jedan promašaj suigrača u koš. Luka Mitrović je bio najbolji kod Bamberga s 13 poena, dok je Leon Radošević ubacio četiri koša uz tri osvojene lopte. Antony Gill najbolji je kod pobjednika sa 16 poena i šest skokova.

Drugu utakmicu prvog dana turnira, pred domaćom publikom otvorio je KK Zadar koji je zaigrao protiv jakog njemačkog Bayerna. Usprkos trudu i velikoj borbenosti, domaćini nisu uspjeli izboriti pobjedu, a susret je završio rezultatom 78:68 za Bayern. Njemački klub predvodili su Nihad Đedović s 20 koševa i pet skokova, te Maik Zirbes s 13 poena i sedam skokova. Kod Zadra je najbolji bio novopridošli Luka Božić koji je u već u prvome susretu pokazao da se na njega može ozbiljno računati, a uz njega su dobar dojam ostavili i Kristijan Krajina s 11 koševa i sedam skokova, te Mislav Brzoja i Domagoj Vuković koji je na kraju susreta s nekoliko atraktivnih zakucavanja digao publiku na noge.

''Uspjeli smo odigrati konkretnu utakmicu protiv ovako jake momčadi. Moram čestitati svim igračima, ovaj turnir je najbolja prilika da sve što radimo isprobamo na višoj i bržoj razini od uobičajene'', izjavio je trener KK Zadar Aramis Naglić te dodao: ''Jako kvalitetne momčadi su ovdje na Višnjiku te ću i ja kao trener uživati u narednim danima.''

Sutra, drugog dana turnira u 17.30 sati nas očekuje susret turske momčadi Fenerbahce Dogus i njemačkog Brose Bamberga. Nakon njih, u 20 sati zaigrat će domaćin KK Zadar i CSKA Moskva dok Bayern i Himki imaju slobodan dan.

Uz zanimljive sportske utakmice, organizatori su i ove godine pripremili brojna popratna događanja kako u samoj dvorani tako i izvan nje. Tradicionalni Kids' Day održat će se u suradnji sa školom košarke Zadar na obnovljenim košarkaškim terenima ŠC Višnjik ove subote u 10 sati. Kao i svake godine, s djecom će igrati zvijezde iz svih klubova koji dolaze na turnir. Četvrti uzastopni Zadar Basketball Tournament održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Ulaznice za turnir mogu se kupiti na blagajni ŠC Višnjik. Zadar Basketball Tournament ove godine ima humanitarni karakter pa će sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran Općoj bolnici Zadar.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider