Košarka
SPORTOVI
Košarka
Održana komemoracija

Potreseni Michael Jordan: "Kad je umro Kobe Bryant, umro je i dio mene"

Svečanost pod nazivom Slavlje života započela je nastupom pjevačice Beyonce, koja je izvela svoj hit "XO" te otkrila da je to bila jedna od Kobeovih najdražih pjesama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prepunoj dvorani Staples Centera u Los Angelesu u ponedjeljak je održana komemoracija za Kobea Bryanta, njegovu 13-godišnju kćer Giannu te još sedam ostalih putnika koji su poginuli prošloga mjeseca pri padu helikoptera, na kojoj su se dirljivim govorima od košarkaške legende, među ostalima, oprostili njegova supruga Vanessa, Michael Jordan i Shaquille O'Neal.

"Kad je umro Kobe Bryant, umro je i dio mene", poručio je u suzama Michael Jordan, koji je o Kobeu Bryantu govorio kao o svom "mlađem bratu" i prisjetio se mnogih razgovora koje su vodili.

"Možda je mnoge iznenadilo koliko smo bili bliski. Kobe je bio moj dragi prijatelj. Bio mi je kao mlađi brat. Svi su nas željeli uspoređivati, a ja sam uvijek želio govoriti samo o Kobeu. Kako sam ga sve više upoznavao, želio sam mu biti što bolji stariji brat. Obećavam ti da ću od sada živjeti s uspomenama, znajući da sam imao mlađeg brata kojem sam pokušao pomoći na svaki mogući način."

Brojne košarkaške ikone na okupu

Svečanost pod nazivom Slavlje života započela je nastupom pjevačice Beyonce, koja je izvela svoj hit "XO" te otkrila da je to bila jedna od Kobeovih najdražih pjesama.

Voditelj ceremonje Jimmy Kimmel potom je u suzama govorio o nasljeđu Kobea Bryanta i istaknuo neke od košarkaških legendi koje su se našle među 20.000 okupljenih u Staples Centeru. Michael Jordan, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O'Neal, Phil Jackson, Tim Duncan, Stephen Curry i mnogi drugi došli su se još jednom prisjetiti najvećih trenutaka iz života jednog od najboljih košarkaša svih vremena, a Kimmel je posebno istaknuo pojavu legende Boston Celticsa Billa Russella, koji je večer prije na dvoboju najvećih suparnika Lakersa i Celticsa bio u gledalištu u Bryantovu dresu s brojem 24.

"Znao sam da ćeš jednog dana biti na pravoj strani", našalio se Kimmel te dodao kako za Kobeom sada tuguju i na onim mjestima na kojima su mu zviždali.

Bryantova udovica Vanessa prvi je dio svog govora posvetila kćeri Gianni, za koju je ustvrdila da je bila sjajna sportašica te da je voljela pomagati drugima i podučavati ih. Kad se oprostila od svoje kćeri, govorila je i o pokojnom mužu.

"Nisam ga doživljavala kao slavnu osobu, kao sjajnog košarkaša. Bio je moj slatki muž, prekrasni otac naših kćeri. Bio je moj. Bio mi je sve. Volio me više nego što ja to mogu iskazati ili izreći."

Vanessa Bryant tužila kompaniju koja je vlasnik helikoptera

Svojim anegdotama i sjećanjima na odnos s Kobeom i Giannom Bryant govorili su bivši Kobeov suigrač Shaquille O'Neal, jedna od ponajboljih košarkašica svih vremena Diana Taurasi, Geno Auriemma, trener najuspješnije ženske sveučilišne ekipe UConn, za koju je Gianna planirala zaigrati, košarkašica Sveučilišta Oregon Sabrina Ionescu i glavni menadžer Los Angeles Lakersa Rob Pelinka.

Alicia Keys odsvirala je Beethovenovu Mjesečevu sonatu, koju je Kobe Bryant, iako nije učio svirati, naučio i odsvirao u jednoj prigodi svojoj supruzi. Na kraju je Christina Aguilera otpjevala Ave Maria.

Uoči održavanja komemoracije Los Angeles Times objavio je da je Vanessa Bryant tužila kompaniju koja je vlasnik helikoptera zbog smrti supruga i kćeri.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider