Košarka
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju
Košarka
Dođite i uživajte

Plejada košarkaških talenata ove nedjelje u Dubrovniku, stižu sjajni mladi Amerikanci

Nedjelja, dvorana Gospino polje u Dubrovniku, 18:00. Utakmica SC Derby - USC.

USC (Foto: University of Southern California)

Poznato američko sveučilište University of Southern California (USC) ovaj vikend stiže u Dubrovnik sa svojom košarkaškom sekcijom.

U gradu podno Srđa u nedjelju će se s početkom u 18 sati odigrati prijateljska košarkaška utakmica u kojoj će crnogorski SC Derby ugostiti USC.

Amerikanci u Hrvatsku stižu bez svoje najveće zvijezde, Bronnyja Jamesa. Sin LeBrona Jamesa trebao je doći u Dubrovnik, ali on je nedavno doživio srčani udar, taman prije polaska njegovih suigrača na desetodnevnu turneju po Grčkoj i Hrvatskoj. Dogovor je bio da s njim dođe i njegov otac, ali u konačnici je to otkazano te su obojica ostala u Americi.

Igrači USC-a po dolasku u Europu prvo su posjetili Grčku, gdje su na otoku Mikonosu odigrali dvije prijateljske utakmice protiv srpskog ABA ligaša Mega Basketa, a treća predviđena provjera slijedi im ove nedjelje u Dubrovniku.

Logično, ovu će priliku mladi američki košarkaši iskoristiti i za obilazak brojnih dubrovačkih znamenitosti. Obići će zidine, staru gradsku jezgru, žičarom se odvesti na brdo Srđ, a posjetit će i Cavtat te otočić Supetar.

"Jedinstvena je ovo prilika za sve nas da uživamo u obrazovnom i kulturnom iskustvu u tri nevjerojatna grada, a pritom će ove tri utakmice biti neprocjenjive za razvoj naše momčadi za predstojeću sezonu", rekao je Andy Enfield, trener USC-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider