Košarka
SPORTOVI
Košarka
'dobra ste momčad'

Treba li mu bolje preporuka? Nowitzki poslao poruku sjajnom Šariću

U svom povratničkom nastupu za njemačku košarkašku reprezentaciju nakon četiri godine 37-godišnji Dirk Nowitzki odigrao je gotovo 24 minute te završio dvoboj s 11 koševa i 6 skokova...

Unatoč porazu svoje reprezentacije 72-74 u produžetku, Nowitzki nije bio razočaran onime što je Njemačka pokazala u zagrebačkoj Areni, a Hrvatsku je vidio kao vrlo kvalitetnog suparnika.

"Oni su vrlo dobra momčad, dobro popunjena na svim pozicijama. Imaju nekoliko odličnih šutera, vrlo dobre razigravače. Zapravo sam ponosan na svoju momčad. Borili smo se, došli u priliku pobijediti pred njihovim navijačima. Mislim da je to bio vrlo dobar prvi test za nas. Srest ćemo se opet u nedjelju, kad očekujem da ćemo biti malo bolji", izjavio je legenda Dallas Mavericksa i jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena.

Njemačka će u nedjelju (15 sati) ugostiti Hrvatsku u Bremenu, gdje će podrška biti na strani Nowitzkog i njegovih suigrača pa će osjetiti dio atmosfere koja ih čeka u prvom krugu Eurobasketa u Berlinu.

"Čuo sam da su sve ulaznice već odavno rasporodane. Trebat će nam podrška navijača, moraju nas nositi, jer imamo izrazito tešku skupinu u kojoj smo sa Španjolskom, Italijom, Srbijom, Turskom. To je doista teška skupina. Nadam se da ćemo proći, plasirati se za drugu fazu u Francuskoj, a onda ćemo vidjeti."

U Zagrebu Nowitzki nije odigrao završnicu dvoboja, već je odluku o produžetku pratio s klupe.

"Nismo željeli da odigram mnogo više od 20 minuta. Ovo mi je bila prva utakmica od travnja. Bilo je dobro što sam osjetio loptu i upoznao se s momčadi. Napravio sam neke pogreške, morat ću postati precizniji. Ponekad sam bio malo izgubljen u sustavu. Imamo još šest utakmica za popravke. Nadam se da ću do početka rujna biti precizniji na oba kraja terena. Imamo dosta mladih igrača, sve je prilično novo, ali mislim da ćemo biti spremni."

Nowitzki je u zagrebačkoj Areni vrlo često ostajao u izravnim duelima s Darijem Šarićem koji nije pokazao gotovo nikakav respekt prema legendarnom Nijemcu.

"Odigrao je odličnu utakmicu, pogodio je neke važne šuteve, nekoliko trica. Vrlo je čvrst, dinamičan na oba kraja terena."

I Nowitzki je u Šariću prepoznao NBA potencijal, spremnost da se već sada nosi s najboljim košarkašima svijeta.

"Vrlo je snažan, dobro građen, ima dobar šut. Ne vidim zašto ne bi već sada mogao igrati u NBA ligi", zaključio je Nowitzki.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider