Košarka
SPORTOVI
Košarka
Leonard opet sjajan

Toronto dovršio preokret za povijesni uspjeh: Ludnica i u dvorani i u gradu

Uz Toronto stoji cijeli grad, svi se nadaju da mogu uzeti skalp i braniteljima naslova Warriorsima.

Slavlje navijača Toronta nakon ulaska Raptorsa u veliko finale NBA lige (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Toronto Raptorsi su se plasirali u veliko finale NBA prvi put u povijesti nakon što su sinoć sa 100-94 pobijedili kod kuće u šestoj utakmici završnice Istočne konferencije Milwaukee Buckse i tako slavili u seriji sa 4-2.

Iako su zaostajali 15 koševa nešto više od dvije minute prije kraja treće četvrtine, Raptorsi su zabili zadnjih deset koševa u tom dijelu utakmice. A onda su, s Kawhijem Leonardom na klupi u prvih tri i pol minute zadnje četvrtine, došli do prednosti od dva koša.

Kada se Leonard vratio na teren, Raptorsi su imali utakmicu u svojim rukama. On je utakmicu završio sa 27 koševa, od čega sedam u zadnjoj četvrtini, 17 skokova i sedam asista.

U četvrtak prva utakmica

Raptorsi, koji su izgubili prve dvije utakmice konferencijske završnice prije nego su dobili četiri zaredom, otvaraju veliko NBA finale kod kuće u četvrtak protiv branitelja naslova Golden State Warriorsa.

"To se još uvijek čini nadrealnim", izjavio je Leonard i dodao:

"Ali to je nešto za što smo se borili cijelu sezonu. Još nije gotovo."

Pascal Siakam je dodao 18 koševa, Kyle Lowry 17, a Fred VanVleet 14 za Raptorse.

Kod Milwaukee Bucksa, najbolje momčadi regularnog dijela sezone, Giannis Antetokounmpo je ubacio 21 koš uz 11 skokova, a Brook Lopez 18 uz deset skokova.

Zakucavanje Sergea Ibake izjednačilo je rezultat na 78-78 deset i pol minute prije kraja, a onda Siakamov šut i VanVleetova trica su zatvorili seriju od 10-0 kojom je Toronto došao u prednost od pet koševa. Ključno je bila Lowryjeva krađa lopte i dodavanje Leonardu koji je tu prednost povećao na osam koševa 6:46 minuta prije kraja.

Bucksi se vraćaju u igru zahvaljujući seriji od 7-0 koja ih približava na koš zaostatka nakon Antetokounmpoovg polaganja nešto više od pet minuta prije kraja.

Nakon toga Marc Gasol pogađa tricu za četiri koša prednosti za Toronto , ali Lopez opet smanjuje na dva polaganjem tri i pol minute prije kraja. Raptorsi zatim odlaze na pet koševa nakon koša Siakama dvije minute prije kraja.

Lopez je smanjio zaostatak na tri koša Bucksa s dva slobodna bacanja 29.6 sekundi prije kraja, ali poslije toga Milwaukee nije došao u posjed lopte. Siakam i Leonard su zaključili utakmicu s tri slobodna bacanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider