Košarka
SPORTOVI
Košarka
korak do velikog finala

Čudesni Leonard odveo Raptorse do povijesne pobjede i breaka kod Milwaukeeja!

Toronto Raptorsi nalaze se na jednu pobjedu od velikog NBA finala.

Kawhi Leonard protiv Bucksa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U 11. nastupu u doigravanju NBA lige Toronto Raptorsi upisali su prvu pobjedu u klupskoj povijesti u gostima u finalu Istočne konferencije. Doduše, do sada su samo jednom zaigrali u finalu Istočne konferencije, 2016. godine protiv Clevelanda LeBrona Jamesa, i tada su dvije pobjede upisali kod kuće.

Noćas su u gostima kod najbolje momčadi regularnog dijela sezone Milwaukee Bucksa upisali možda i ključnu pobjedu za cijelu seriju. Bilo je 105:99 za Raptorse, koji su poveli s 3:2 u seriji i udaljeni su na samo jednu pobjedu od velikog finala, prvog u klupskoj povijesti.

Do pobjede ih je predvodio Kawhi Leonard, koji je upisao 35 poena, 7 skokova i devet asistencija. Imao je i podršku svojih igrača u liku Pascala Siakama, Kylea Lowryja, ali i Freda VanVleeta, koji je ubacio 21 poen s klupe uz sedam pogođenih trica iz devet pokušaja!

Toronto je još jednom uspio "ugušiti" Giannisa Antetokounmpa, koji je susret završio sa skromna 24 poena te sa po šest skokova i šest asistencija. Zaustavljen je i drugi All-Star igrač momčadi Kris Middleton, koji je susret završio sa samo šest poena, ali 10 skokova i isto toliko asistencija.

Šesta utakmica, možda i posljednja u ovoj seriji, igra se u noći sa subote na nedjelju u Kanadi. Ako Bucksi uzvrate udarac i upišu pobjedu, serija se posljednji put vraća u Milwaukee.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider