Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hrvati svi izgubili

Težak poraz Šarićeve Philadelphije koja je očajna u gostima, gorka pilula za Lakerse

Hrvatski košarkaši u NBA-u Dario Šarić, Mario Hezonja i Ivica Zubac su sinoć sa svojim momčadima doživjeli poraze.

Dario Šarić protiv Netsa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Od Šarićevih Philadelphia 76ersa bolji su bili Brooklyn Netsi, Hezonjine New York Knickse su svladali Washington Wizardsi, a LA Lakerse Ivice Zubca Toronto Raptorsi.

Brooklyn Netsi su kod kuće sa 122-97 pobijedili Philadelphia 76erse, koji su skupili ukupno 28 izgubljenih lopti i ostali bez pobjede u gostima od početka sezone.

D'Angelo Russell je ubacio 21 koš, a Caris LeVert 20 za Brooklyn Netse koji su u trećoj četvrtini zabili 41 koš.

Ben Simmons je predvodio Philadelphiju s 20 koševa i 12 skokova u svom sedmom ''double-doubleu'' ove sezone. Joel Embiid je stigao do svog desetog ''double-doublea'' sa 16 koševa i 15 skokova. Dario Šarić je odigrao 24 minute i zabio je 14 koševa uz šut iz igre 3/6, trice 0/2 i tome je dodao tri skoka.

Washington Wizardsi su kod kuće svladali New York Knickse sa 108-95, a do pobjede ih je vodio John Wall s 26 koševa, dok je Bradley Beal dodao 22.

Najbolji u redovima New Yorka bio je Enes Kanter s 18 koševa i 12 skokova. Mario Hezonja je odigrao 25 minuta i u tom je vremenu upisao deset koševa (šut iz igre 4/9, trice 2/5), osam skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte.

Poraz su upisali i Los Angeles Lakersi, od njih su bolji sa 121-107 bolji bili gostujući Toronto Raptorsi, vodeća momčad Istoka.

Toronto je do devete pobjede od početka sezone došao na krilima Sergea Ibake, koji je s 34 koša i deset skokova bio najbolji strijelac utakmice. Kyle Lowry (21 koševa i 15 asistencija) i Pascal Siakam (16 koševa, 13 skokova) su svaki upisali "double-double".

Kod Lakersa LeBron James je utakmicu završio s 18 koševa, dok je najučinkovitiji bio Kyle Kuzma sa 24 koša. Ivica Zubac je odigrao 11 minuta u zabio je pet koševa (šut iz igre 1/3) uz šest skokova i jednu asistenciju.

Phoenix Sunsi su konačno prekinuli niz od sedam poraza, sinoć su sa 102-100 slavili protiv Mwemhis Grizzliesa. Najzaslužniji za pobjedu bio je Devin Booker s 25 ubačaja, uključujući i koš 1,7 sekunde prije kraja. Dragan Bender nije ulazio u igru za Phoenix.

Shelvin Mack je zabio 21 koš za Grizzliese kojima je prekinut niz od tri pobjede.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider