Košarka
SPORTOVI
Košarka
EuroBasket

Kakav dan u Berlinu! Svi favoriti ispali, a još jedan ludi podatak ostavio nas je bez riječi

Danas je igrana osmina finala EuroBasketa u Berlinu.

Bojan Bogdanović (Foto: Guliver Image via Associated Press)

Danas je igrana osmina finala EuroBasketa 2022. u Berlinu, favoriti se nisu proslavili, Poljaci su prošli neugodnu Ukrajinu, Hrvatska je dopustila Markkanenu da odigra utakmicu života i pošalje našu košarku u anonimnost, a pak goropadni Srbi ispali su od Talijana koji su bili četvrti u grupi iza nas, Ukrajine i Grčke.

Neobičan dan započeo je sasvim obično utakmicom između Poljske i Ukrajine koja je igrana u podne. Igor Miličić slavio je sa svojom reprezentacijom protiv Ukrajine rezultatom 94:86.

gol expired Očaj i nevjerica u srpskim medijima: "Košarkaška bruka desetljeća, debakl. Sram vas bilo" divider

Mercedes-Benz Arena zatim je ugostila košarkaše Finske i Hrvatske u utakmici koju će Markkanen pamtiti cijeli život, upisao je 43 poena, a Finci su stali na brojci od 94 ubačena poena, dok su naši košarkaši ubacili 86 poena.

gol expired Hrvatska je još jednom naučila što je sustav divider

Već je ovaj podatak bio dovoljno intrigantan da su dvije utakmice osmine finala završile istim rezultatom, a onda na parket u berlinskoj dvorani stiže moćna reprezentacija Srbije predvođena MVP-jem NBA lige Nikolom Jokićem i MVP-jem Eurolige Vasilijem Micićem. Srbi su doživjeli potpuni potop u drugom poluvremenu i ispraćeni su s natjecanja s -8 od Italije, a krajnji rezultat utakmice bio je – 94:86.

Zaista nevjerojatan podatak, a podsjetimo da će večeras Mercedes-Benz Arena još ugostiti Grčku i Češku, s nestrpljenjem čekamo rezultat posljednje utakmice osmine finala EuroBasketa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider