Košarka
SPORTOVI
Košarka
Giannis se vratio, ali...

Sunsi poveli u prvoj utakmici NBA finala, sjajni Paul opet predvodio do pobjede, Šarić ozlijeđen

Phoenix Sunsi vode s 1:0 u NBA finalu protiv Milwaukee Bucksa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije pomogao Bucsima ni povratak Giannisa Antetokounmpa, Phoenix Sunsi na svom su terenu poveli u finalu nakon pobjede 118:105 u prvoj utakmici velikog NBA finala.

Sunse je do pobjede vodio fenomenalni Chris Paul s 32 koša i devet asistencija, od čega je 16 poena postigao u trećoj četvrtini.

Paul je nakon 16 sezona napokon dočekao to finale i ne želi ništa prepustiti slučaju. Devin Booker dodao je 27, dok je također sjajni DeAndre Ayton zabio 22 poena uz čak 19 skokova, dva više od Antetokounmpa, koji je zabio 20 koševa kod gostiju.

Khris Middleton bio je najbolji kod gostiju s 29 poena, ali izvedba nije bila dovoljna za pobjedu u prvoj utakmici u Arizoni.

''Ovo smo gradili cijelu sezonu, ove trenutke. Ovo je samo jedna utakmica, ali nastavljamo igrati. Moramo zadržati fokus'', rekao je Paul nakon utakmice, dok je Middleton poručio:

''Znali smo da neće biti lako, da će biti teško, ali ova serija nije gotova. Sad smo pali, ali moramo se nastaviti boriti.''

Dario Šarić zbog ozljede desnog koljena nije igrao drugo poluvrijeme. Za nešto više od dvije minute u igri ubilježio je jedan skok.

Sunsima je ovo treće NBA finale, no nikad nisu osvojili NBA naslov. Posljednji put zaustavio ih je Michael Jordan 1993. godine. Također, od 2010. godine nisu ušli u doigravanje, no ove su se sezone pojačani Paulom i Crowderom jednostavno eksplodirali.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider